Çorum'da peygamber olduğunu söyleyen iki kişi gözaltına alındı

Çorum'da peygamber olduğunu söyleyen iki kişi gözaltına alındı

Çorum’da kendilerinin peygamber olduğunu iddia ederek dini kitap satmaya çalışan iki kişi gözaltına alındı.

Çorum'da çeşitli suçlardan sabıkaları olduğu öğrenilen Yücel E. (44) ve Ali E. (54); kent merkezinde bazı evlere giderek kendilerini "Peygamber" olarak tanıtıp, dini içerikli kitap satmaya çalıştı. Şahısların, mahallelilere falı bakma bahanesiyle mal varlıkları hakkında bilgi almaya çalıştıkları öne sürüldü.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine Buharaevler Mahallesi'nde belirtilen adrese giden Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri iki kişiyi sırt çantalarında dini kitaplarla birlikte yakaladı.

Şahıslar hakkında ihbarı yapanların şikayetçi olmaması nedeniyle iki kişi savcılık talimatıyla Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne teslim edildi. Burada haklarındaki iddiayı yalanlayan Yücel E., görüntü alan gazetecilere de tepki gösterdi ve ardından Kuran okumaya başladı. 

Zabıta İki kişinin üzerlerinden çıkan paralara el koyarken, Kabahatler Kanunu'na muhalefet etmek suçundan da 95'er lira idari para cezası kesildi. Kayseri'den kente geldiği belirnene İki kişi daha sonra il dışına çıkartılmak üzere otogara götürüldü. (DHA)

DAHA FAZLA