Çorlu'da komünistler buluştu!

Çorlu'da komünistler buluştu!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Komünist Dergisi ve Politika Gazetesi okurları ülke ve dünyadaki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldiler. Türkiye'nin 14 bölgesinde yapılacak buluşmaların ilki Çorlu'da yapıldı.

Toplantı HTKP genel başkanı Erkan Baş ve Mustafa Suphi Vakfı Başkanı Kemal Atakan'ın katılımıyla gerçekleşti. Konuşmada ilk sözü alan Erkan Baş, AKP/Saray rejiminin toplumu teslim almak istediğini, bunun için her türlü şiddete başvurmaktan çekinmediğini belirtti. İktidarını kalıcı hale getirmek adına önemli bir adım olarak başkanlık sistemine karşı şimdiden bir "Hayır" örgütlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bugünden itibaren Türkiye sosyalist hareketinin en önemli eksiğinin devrimci bir Komünist öznenin inşası olduğunu ifade etti. Bunu hayata geçirmek için tüm gücüyle çalışacaklarını söyledi.

Ardından sözü alan Kemal Atakan, AKP döneminde işçi sınıfına çok büyük bir saldırı olduğunu ve bunu aşabilmenin tek yolunun sınıfın örgütlenmesi olduğunu ifade etti. Sınıfın örgütlenmesinin tek yolunun sınıfın gündemlerini siyasi bir bakış açısıyla ele almak ve bunu bir iktidar perspektifi ile birleştirmek olduğunu söyledi.

Katılımcıların katkılarının ardından soru-cevap kısmı ile buluşma sonlandırıldı.