Çorlu'da 28 yurttaşın evi 'AKP'li siyasetçilere hakaret' iddiasıyla polis tarafından basıldı

Çorlu'da 28 yurttaşın evi 'AKP'li siyasetçilere hakaret' iddiasıyla polis tarafından basıldı

Çorlu'da, AKP'li siyasetçilere sosyal medya üzerinden hakaret ettikleri gerekçesiyle 28 yurttaşın evleri polis tarafından basılarak, elektronik eşyalarına el konuldu.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde Recep Tayyip Erdoğan, Melih Gökçek, Bülent Arınç gibi AKP'li siyasetçilere sosyal medyadan hakaret ettikleri gerekçesiyle 28 yurttaşın evleri polis tarafından basılarak telefon, bilgisayar gibi elektronik eşyalarına el konuldu.

Daha sonra ifade vermek için Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağırılan yurttaşlara, burada ifadelerinin alınmayacağı ve ifade için İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne gitmeleri gerektiği söylendi. İfade vermek için Çağlayan Adliyesi'ne giden yurttaşlar, yarın (21 Eylül) mahkemeye çıkarılacakları ancak mahkeme saatinin belli olmadığı ve sabah adliyede olmaları gerektiği şeklinde uyarıldı.

AYNI APARTMANDAN 3 KİŞİ

Ayrıca polis baskınları sırasında; aynı apartmanda yaşayan üç yurttaşın aynı internet bağlantısını kullandıkları ve bu internet bağlantısı ile sosyal medya üzerinden hakaret edildiği iddiasıyla üç yurttaşın da elektronik eşyalarına el konuldu.

 

DAHA FAZLA