Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden 8 Mart buluşması: Fıtratımızda HAYIR var!

Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden 8 Mart buluşması: Fıtratımızda HAYIR var!

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencileri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir araya geldi.

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencileri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda bir araya geldi.

"KADINLARIN FITRATINDA HAYIR VAR"

Etkinlik FKF üyesi Gözlen Gündüz’ün konuşmasıyla başladı. Konuşmasında kadınların mücadelesinin önemine vurgu yapan Gündüz şu ifadeleri kullandı:

"Bugün ülkemizde kadınlar şiddetli bir sömürünün hedefi olduğu kadar gericiliğin de hedefindedir. Kanun tanımazlıkla yapılan hak ihlalleri bugün anayasal temellere kavuşturulmak isteniyor. Bu yıl düzenlenen 8 Mart etkinliklerinin geçen seneki kutlamalara göre bir diğer önemi ise içinden geçtiğimiz süreçte kadınların hayır dememesinden başka çıkar yollarının olmadığıdır. Kadınların birlikteyken daha güçlü olduğunu bir kez daha göstermemiz gerekiyor. Özellikle üniversiteli kadınlar yapılan hukuksuzluklar karşısında hakkımızı aramaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. Unutmasınlar ki gençlerin, kadınların fıtratında direnmek vardır, HAYIR vardır.

Biz üniversiteli kadınlar sesimize, kahkahamıza, mini eteğimize tahammül edemeyenlere hayır diyoruz. Biz üniversiteli kadınlar bilime dayanan eğitim temelinin yerine yerleştirilmeye çalışılan dini dogmalara dayanan eğitim anlayışını reddettiğimiz için hayır diyoruz. Kadınların yaşamlarını gasp edenlere, özgürlüklerimizi elimizden alanlara inat sokaklara, fabrikalarda, okullarımızda olmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz kadınlar bu gidişatı durduracak. Karanlık düzende kaybettiğimiz tüm kadın arkadaşlarımız için olağan inadımız ve isyanımızla fıtratımızda hayır var demeyi sürdüreceğiz".

Etkinlik hazırlanan tiyatro gösterisi ile devam etti. Tiyatro gösterisinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tarihi üzerine dokuma işçisi kadınların direnişine değinildi. Tiyatro gösteriminin son kısmında Türkiye’de son yıllarda şiddete uğrayan kadınların canlandırılmasıyla tiyatro gösterimi tamamlandı.

Müzik dinletisinin ardından etkinlik 'Kadın yaşam özgürlük', 'Yaşasın 8 Mart' sloganlarıyla sona erdi.

DAHA FAZLA