Corbyn 'Tanrı Kraliçe'yi Korusun' marşını söylemedi, eleştirilerin hedefi oldu

Corbyn 'Tanrı Kraliçe'yi Korusun' marşını söylemedi, eleştirilerin hedefi oldu

İşçi Partisi Genel Başkanlığına seçildiği günden bu yana gündemden düşmeyen Jeremy Corbyn, İngiltere ulusal marşı ‘God Save the Queen’i (Tanrı Kraliçe’yi Korusun) söylememesiyle eleştirilerin hedefi haline geldi.

Britanya Hava Muharebesi'nin 75. yıldönümü için başkent Londra’daki St Paul Katedrali’nde düzenlenen tören katılan İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn’in, törende ulusal marşını söylememesi, ülkede yeni bir tartışma başlattı.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, ulusal marş ‘God Save the Queen' (Tanrı Kraliçe’yi Korusun) söylendiği sırada sessizce beklemesi nedeniyle savaş gazileri, askerler ve siyasetçilerden tarafından saygısızlıkla suçlanan Corbyn, ulusal marşı saygıyla dinlediğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta İşçi Partisi Genel Başkanlığı'da seçilen Jeremy Corbyn, Nato ve AB karşıtı fikirleriyle ve özelleştirmelere ve kamu desteğindeki kesintilere karşı kamucu fikirleriyle ön plana çıkıyor. Corbyn'in genel başkan seçilmesinin ardından Muhafazakarların lideri ve Başbakan David Cameron, İşçi Partisi'nin ulusal güvenlik ve ekonomik istikrar açısından tehdit haline geldiğini savunmuştu.