Çok tepki toplamıştı: Skandal ifadelerin yer aldığı kitapta geri adım 

Çok tepki toplamıştı: Skandal ifadelerin yer aldığı kitapta geri adım 

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere ücretsiz olarak dağıtılan “Felsefeden Tecrübeye Etkili Öğretmenlik” isimli kitap gelen tepkiler üzerine değerlendirme dışı bırakıldı.

İleri Haber

Köy Enstitüleri'nin "ahlaksızlık yuvası" olarak nitelendirildiği, ön sözünde "Alevilik bozuk zihniyettir" diyen Nurettin Topçu'dan alıntı yapılan ve birçok skandal ifadenin yer aldığı Eğitim Bir Sen tarafından hazırlanan kitap büyük tepki toplamış, CHP’li Barış Yarkadaş tarafından Meclis’e taşınırken eğitimciler tarafından protesto edilmişti.

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan tarafından öğretmenlere gönderilen yazıda gelen şikayetler üzerine kitabın değerlendirme dışı bırakıldığı belirtildi.

Yazıda, “İlgili onay ile, Etkili Öğretmenlik Projesi kapsamında öğretmenlerimizin eğitim alanında kendilerini geliştirmek, bu konuda fikir ve düşünceleri olan yazar ve akademisyenlerin görüşlerini müzakere etmek maksadıyla ücretsiz dağıtılan “Felsefeden Tecrübeye Etkili Öğretmenlik” adlı kitap, bir takım şikayetlere bizim de katıldığımız gibi yanlış anlaşılmalara ve ithamlara sebebiyet verdiği görüldüğünden değerlendirme dışı bırakılmıştır” dendi.

[ih2]

Dağıtılan kitapla ilgili olarak öğretmenlerden degerlendirme formu doldurmaları da isteniyordu.

[ih3]

DAHA FAZLA