Çok sayıda ülkeden Rusya kararı: Sınır dışı ediyorlar

Çok sayıda ülkeden Rusya kararı: Sınır dışı ediyorlar

Rusya ve İngiltere arasında yaşanan casus krizine çok sayıda ülke müdahil oldu.

ABD, Almanya, Fransa, Çekya, Polonya, Hollanda ve Estonya, Rusya ve İngiltere arasında yaşanan casus krizine ülke müdahil oldu.

Trump yönetiminin, çift taraflı çalışan eski bir Rus casusun İngiliz topraklarında zehirlenmesi gerekçesiyle Londra ile dayanışma adına 60 Rus diplomatı sınırdışı edeceği belirtildi. Seattle'daki Rusya Konsolosluğu da kapatılacak.

Almanya ise ABD'nin kararının hemen ardından ülkede yaşayan 4 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı verdi. 

Bu kararlarının açıklanmasından hemen sonra Polonya, Fransa ve Çekya belirli sayıda Rus diplomatı sınır dışı etmeye karar verdi. Polonya ve Fransa 4, Çekya ise 3 Rus diplomatı sınır dışı edeceğini açıkladı. Çekya Dışişleri Bakanı, ülkedeki 3 Rus diplomatın 1 Nisan tarihine kadar ülkeden çıkmaları gerektiğini açıkladı. 

RUSYA'DAN MİSİLLEME

Rus Senatör Vladimir Cabarov, Washington'ın bu adımına karşılık olarak, Rusya'dan da en az 60 ABD'li diplomatın sınırdışı edileceğini söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre Rus Senatör Vladimir Cabarov, Washington'ın bu adımına karşılık olarak, Rusya'dan da en az 60 ABD'li diplomatın sınırdışı edileceğini söyledi. Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, ABD'nin ikili ilişkilerde kalan küçük bir kısmı da yerle bir ettiğini söyleyerek, 'ABD sadece güçten anlar' ifadesini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO ve AB üyesi ülkelerin Rus diplomatları sınır dışı etme kararını güçlü bir şekilde protesto ettiğini açıkladı.