Çocukların yemek arasına namaz engeli

Çocukların yemek arasına namaz engeli

Maltepe’de bulunan Feyzullah-Turgay Ciner Ortaokulu hafta boyunca tüm öğle arası saatlerini öğle namazına göre ayarladı. 

Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından derslere ve öğle aralarına cuma namazı ayarı yapılmıştı. Hızını alamayan Feyzullah-Turgay Ciner Ortaokulu tüm haftayı öğle namazı saatlerine göre ayarladı. 

7 saat ders verilen ortaokulda çocukların öğle arası saati yapılan 13.20’ye kadar aç bekletildikleri, namaz nedeniyle öğleden sonra yapılan derslere de geciktikleri bildirildi.

YAZI GÖNDERİLMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık tarafından mesai saatlerini cuma namazına göre ayarlayan genelgenin yürürlüğe girmesinin ardından 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve seviyedeki resmi ve özel öğretim kurumlarında, cuma namaz saatinin mesai ve ders saatleriyle çakışması halinde isteyen yönetici, öğretmen ve diğer personele gerekli kolaylığın sağlanması, mesai saatleri veya ders çizelgelerinin bu doğrultuda düzenlenmesi talep edilmişti.

Bazı okullar tarafından da velilere, çocuklarının cuma namazına götürülmesi için izin belgesi gönderilmişti.

Geçtiğimiz yıl, Kartal’da, Cuma namazına gitmek için okuldan izin alarak ayrılan 14 yaşındaki 9. sınıf öğrencisi, bir otomobilin kendisine çarpması sonucunda yaşamını yitirmişti.

DAHA FAZLA