Çocukları öldürülen Dilek Çakır: Neden sesiniz çıkmıyor?

Çocukları öldürülen Dilek Çakır: Neden sesiniz çıkmıyor?

İki çocuğu, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından öldürülen Dilek Çakır "Hiçbir kadın korkmasın susmasın" dedi ve ekledi: "Çıkın sokağa, çıkın. Neden çıkmıyorsunuz. Neden sesiniz çıkmıyor?"

4 yaşındaki Elif Mina ile 2 yaşındaki Miray Hira babaları Ali Yardım tarafından öldürülmüş, anne Dilek Çakır "Hiç kimse sahip çıkmadı bana, kendi ailem de buna dahil. Kaç defa şikayet ettim, savcısına gittim, polisine gittim” diyerek isyan etmişti.

Ekmek ve Gül’den Hilal Tok’a konuşan Dilek Çakır, “Benim yerimde herkes olabilir. Bugün bu acıyı yaşayan Dilek. Bugün ölen Elif, Hira... Adı fark eder mi? Bunlar yaşanıyor. Çıkın sokağa, çıkın. Neden çıkmıyorsunuz. Neden sesiniz çıkmıyor?” diye sordu.

‘HİÇBİR KADIN KORKMASIN SUSMASIN’

“Hiçbir kadın korkmasın. Kadınlar susmasın” diyen Çakır, “Bunları yaşayanlar polise gitsin, savcıya gitsin, sığınmaevine gitsin. Evet, ben gittim bir cevap bulamadım ama bu cevap alınmayacağı, mücadele edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Cevap alana kadar uğraşsınlar, her ne gerekiyorsa yapsınlar. Benim de elimden gelen bir şey varsa ben de yaparım. Başka yapacak bir şeyimiz yok. Keşke Elif’im, Hira’m geri gelse… Benim şu anda konuşmamın tek sebebi, başka Elifler, Hiralar ölmesin diye” dedi.

NEDEN SESİNİZ ÇIKMIYOR?

Kimsenin kadına yönelik şiddete karşı susmaması gerektiğini söyleyen Çakır, “Sağır sultan duysun bunları. Kadınlar dayanışabilir. İnsanlar birleşsin. Korkmayın hiç kimseden, hiçbir şeyden korkmayın” diyerek sözlerini sürdürdü. 

Bundan iki ay önce 9 yaşındaki oğlu  eşi tarafından öldürülen Neriman Türkoğlu için de konuşan Çakır, şunları söyledi: “Neriman’ın sesi duyulmadı. Duyulmadığı için biz bu durumdayız. Daha fazla duyulabilirdi. Sahip çıkılabilirdi. Ben Neriman’ı televizyonlarda izlemiştim. Bir gün onun yaşadıklarını yaşayacağımı hiç düşünmemiştim. Ama yaşadım. Bir gün bunu herkes yaşayabilir. Benim yerimde herkes olabilir. Bugün bu acıyı yaşayan Dilek. Bugün ölen Elif, Hira... Adı fark eder mi? Bunlar yaşanıyor. Çıkın sokağa, çıkın. Neden çıkmıyorsunuz. Neden sesiniz çıkmıyor?”

DAHA FAZLA