Çocuklara öğretilecek cihadın içeriği belli oldu: Savaş esirleri ganimet sayılır

Çocuklara öğretilecek cihadın içeriği belli oldu: Savaş esirleri ganimet sayılır

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren cihad kavramıyla çocuklara savaş sonrasında kazanılan her şeyin ganimet olduğu öğretilecek.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde temel ibadetler arasında yer alan ‘cihad’ kavramının ayrıntıları da belli oldu.

Kitapta, “Allah (c.c) yolunda savaşmayı ifade etmek üzere cihad kavramının yanında gazâ ve fetih kavramları da kullanılmıştır. Gazâ, din için yapılan savaş anlamında kullanılmıştır” denildi.

Devamında da savaş sonrasında kazanılan her şeyin ganimet olduğu belirtilerek “Gayrimüslimlerden savaş yoluyla elde edilen mallar, esirler ve araziler ganimet olarak kabul edilir. Savaş esirleri, ganimetin bir parçasıdır. Düşman askeri esir alındıktan sonra onunla ilgili karar verme yetkisi şahıslarda değil kamu otoritesindedir” denildi.

Savaşı gerektiren hallerin anlatıldığı bölümde de şu ifadeye yer verildi: “İrtidat fıkhi terim olarak bir Müslüman’ın İslam dininden çıkmasını ifade eder. Bu kişiye mürted denilmektedir. Fakihler dininden dönüp düşman safına geçen, mürtedler ile savaş yapılabileceğini kabul etmişlerdir.”

“AHİRETE İNANMAYAN ÇALAR ÇIRPAR”

BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre, imam hatip liselerinde okutulan Akaid dersinde okutulacak olan kitaptaki ahiret inancının anlatıldığı bölümde ahirete inanmayanlar için ahlaksız, çalıp çırpar, hak hukuk gözetmez denildi.

Kitap şu ifadeler kullanıldı: “Ahiret inancı olmadığı takdirde insanların iyi olması, ahlaklı davranışlar sergilemesi, diğer insanlara şefkat ve merhametle bakması da mümkün olmaz. Çünkü insanı ahlaklı olmaya sevk eden en önemli rukünlerden biri de ahiret inancıdır. Ahirete inanmayan birisi hiçbir ahlaki kural tanımadan zevklerini tatmin etmeye çalışır. Helal haram tanımaz, hak hukuk gözetmez. Çalıp çırpar, insanlara karşı zorbaca davranışlar sergiler. Bu durumda ahlâk bozulur, vicdanlar ortadan kalkar, çıkarcılık ve fırsatçılık toplum hayatına hâkim olur.”

DAHA FAZLA