Çocuklara 'Cennete Otostop' kitabı: Huzur cihattaymış!

Çocuklara 'Cennete Otostop' kitabı: Huzur cihattaymış!

Liseli çocuklara Afganistan’dan çatışmalara giren cihatçıların öykülerinin anlatıldığı ‘Cennete Otostop’ adlı kitap dağıtıldı. Huzurun cihatta olduğu anlatılan kitapta, cihatçı örgüt güzellemesi yapılıyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ildeki tek spor lisesi olan Karaman Spor Lisesi’nde skandal bir kitap dağıttığı ortaya çıktı.

Müdürlüğe bağlı Karaman Gençlik Merkezi kaşeli “Cennet’e Otostop” adlı bir kitap, lise öğrencilerine ‘okuma halkası’ oluşturulması, yani başlarında öğretmen varken toplu bir şekilde okuyup değerlendirmeleri için dağıtıldı. Başka dinlerden İslamiyete geçenlerin yaşam öykülerinin anlatıldığı kitapta, “Avustralyalı Taliban” başlıklı söyleşide cihat propagandası yapıldığı görüldü.

‘HUZUR TALİBAN’DA!’

Afganistan’da çatışmalara katılmış “Avustralyalı Taliban” lakaplı bir cihatçıyla yapılan söyleşide, cihatçının silahla yan yana olduğu fotoğraflar yer alıyor. Söyleşide, “Müslüman olduktan kısa bir süre sonra Taliban saflarında NATO’ya karşı savaşmaya başladım” diyen cihatçı, “Avustralyalıların hayat standartları Afganlıların şartlarından çok daha iyi olabilir. Fakat Avustralya’da huzur yok” ifadelerini kullanıyor.

Ortadoğu’ya gidip cihat örgütlerine katılınca ilk başta insanın bocaladığını söyleyen cihatçı, sonradan insanın bu koşullar ile ‘hızlıca’ uyum sağladığını öne sürüyor. Kitapta yapılan cihatçı örgüt güzellemesi de gözlerden kaçmıyor.

Skandalı ortaya çıkaran Eğitim-İş Karaman Şube Başkanı İsa Çetin, “Bu kitabın, gençlerin gelişimini kalitelileştirmekle yükümlü bir resmi kurum tarafından dağıtılmış olması utanç vericidir. Şu anda kitabın, başka okullara dağıtılıp dağıtılmadığını araştırıyoruz. Çocuklarımızın kafasının bu safsatalarla bulandırılmasına geçit vermeyeceğiz” dedi.

‘MEB’E SORACAĞIZ

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Eğitim-İş Merkez Yönetim Kurulu ise konuyu incelediklerini ve söz konusu kitabın başka nerelere dağıtıldığını Milli Eğitim Bakanlığı’na soracaklarını açıkladı. Sendikanın Genel Başkanı Orhan Yıldırım, konuya ilişkin şunları söyledi: “Daha ay başında bizlerin müfredatta cihat kavramını yer almasına yaptığımız itiraza karşı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ‘Cihatın ne olduğunu bilip bilmeden karşı çıkıyorlar’ diye bir açıklama yapmış, Arapça’da ‘cihat’ kelimesinin ‘güç ve gayret sarf etmek’ manasına geldiğini ileri sürmüştü. Şimdi kendisine cevabı, bizzat onun sorumluluğundaki devlet okullarından birinde dağıtılan bu kitaptaki tüfekli cihatçı veriyor. IŞİD başta olmak üzere, birçok cihatçı örgüte Türkiye’den çok fazla katılan olduğunu maalesef hepimiz biliyoruz. Normalde bu şartlar altında bir eğitim bakanlığının bu katılımı, çarpık sempatiyi engellemek için uğraşması beklenirken, görüldüğü üzere bizim ülkemizde gençlerimiz adeta cihatçı terör örgütlerine katılmaya teşvik ediliyor. Sendika olarak gerekli incelemelerimizi tamamlayıp, konuyu yargıya taşıyacağız. Laik bir Cumhuriyet ülkesi olan Türkiye’mizde, kimsenin gençlerimizi okullarda cihatçı terör örgütlerine yönlendirmesine geçit vermeyeceğiz!”

ADEM ÖZKÖSE KİMDİR?

Cihatçı ‘gazeteci’ Adem Özköse, Suriye’deki cihatçı terör gruplarına desteğiyle biliniyor. TRT sunuculuğu da yapan El Kaide destekçisi Özköse, El Nusra Cephesi'nin başını çektiği "Şeriat Destekçileri" isimli grubun Halep'e 2 Temmuz'da başlattıkları taarruzun ardından Twitter hesabından şu tweeti paylaşmıştı:

DAHA FAZLA