Çocuk parkını korumak isteyen halka elektro şok aletleri ve köpeklerle saldırdılar

Çocuk parkını korumak isteyen halka elektro şok aletleri ve köpeklerle saldırdılar

İstanbul Ümraniye’de çocuk parkını korumak isteyen halka şirket yetkilileri elektro şok aletleri ve köpeklerle saldırdılar.

Ümraniye'nin Ihlamurkuyu Mahallesi'nde bulunan ve SİNPAŞ tarafından inşa edilen  sitede yeşil alanı ve çocuk parkını korumak isteyen aralarında çocukların da olduğu yurttaşlar, bu bölgeye kule dikmek isteyen şirketin görevlileri tarafından saldırıya uğradı.

Sitenin önündeki yeşil alana ve çocuk parkının da içinde bulunduğu 40 dönümlük araziye kule dikeceğini söyleyen şirket yetkilileri ile yurttaşlar arasında gerilim yaşandı.

Olayın büyümesi üzerine, site sakinleriyle dayanışmak için bölgeye giden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "İstanbul'da bir metrekare dahi yeşil alan bırakmamaya yemin eden zihniyet, çocuk parkını korumak isteyen halka elektro şok aletleri ve köpeklerle saldırdılar" diye konuştu.

Yarkadaş, SİNPAŞ'tan araziyi aldığını söyleyen kişilerin, SİNPAŞ yöneticilerinin akrabaları olduğunun iddia edildiğini de dile getirdi.

’16 NİSAN’A KADAR BİTİRMEK ZORUNDAYIZ’

İnşaat şirketi yöneticilerinin kendi aralarındaki konuşmalara tanık olan yurttaşların anlatımlarını da dinleyen Yarkadaş şunu söyledi:

"Yeşil alana hukuksuzca kule dikmek isterken halkın direnişiyle karşılaşan kişiler, sigortasız çalıştırdıkları işçilere 'Elinizi çabuk tutun, burayı 16 Nisan'a kadar bitirmek zorundayız' diyormuş. Bu söz bile, gücü kimden aldıklarını gösteriyor. Referanduma kadar hukuksuzluğa devam edeceklerini  itiraf ediyorlar. Çünkü şu an onlara dur diyecek bir hakimin olmadığının  farkındalar. Sandıktan HAYIR çıktığı an bu hukuksuzluğa devam edemeyeceklerini biliyorlar. O yüzden acele ediyorlar."

 

DAHA FAZLA