‘Çocuk koğuşunda çıkan yangına geç müdahale edildi’

‘Çocuk koğuşunda çıkan yangına geç müdahale edildi’

Adana E Tipi Kapalı Cezaevi Çocuk Koğuşu’nda çıkan yangında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Muhammet Erdoğan'ın ailesi olayın aydınlatılmasını istiyor. Baba Hacı Erdoğan, baskı ve ihmallere dikkat çekerken, dayısı Kenan Oğuz, yangına geç müdahale edildiğini ve tıbbi müdahalede bulunulmadığını savundu. 

Adana E Tipi Kapalı Cezaevi Çocuk Koğuşu’nda kalan çocukların 18 Ocak gecesi yatakları ateşe vermesiyle çıkan yangında yaralanan 3'ü ağır 6 yaralı çocuktan 17 yaşındaki Muhammet Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirdi. Oğlunun 5 aydır cezaevinde tutuklu bulunduğunu ifade eden baba Hacı Erdoğan, oğlunun yaralanmasının komşularından öğrendiğini belirterek, "Biz de hastaneye gittik. Oğlumun durumu kötüydü. Savcılıktan izin alarak onun olduğu yere gittik. Gardiyanlar bize, '14 yaşındaki bir çocuk yangın çıkardı' dediler. Zaten çocuk da hastanede tedavi ediliyor. Babasını da gözaltına aldılar ve çocuğun adı R.K.'dir. Bize koğuşu neden yaktığını söylemediler" dedi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Yangının çıkarılma nedeninin bilmediklerini söyleyen Erdoğan'ın kuzeni Mesut Erdoğan da, amcasının oğlunun vücudunda darp veya yanık izi bulunmadığını belirtti. Kendilerine verilen bilgiye göre bir çocuk tutuklunun koğuşu elektrik kablolarını birbirine sürterek çıkardığının aktarıldığını anlatan Erdoğan, "Tek bir kişi koğuşu ateşe vermiş. Bu yangının sebebini bilmiyoruz. Bu kişi yangını çıkarıp; arka plana geçmiş. Zaten o da yaralıymış, şu an hastanede. Bizler tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

'İHMAL VAR'

Erdoğan'ın ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini ifade eden Erdoğan'ın Dayısı Kenan Oğuz da, yangına geç müdahale edildiği ve dumandan etkilenenlere hızlı bir şekilde tıbbi müdahalede bulunmadığını savundu. Dayı Oğuz, "11 dakika içerisinde yangına müdahale edildiğini söyleniyor. Ama bunda yanlışlık var. Kapıların açılıp, gardiyanların aşağıya inmesi 20 dakikayı buluyor. Cezaevi müdürü ve savcısı emir vermeden müdahalede bulunamıyorlar. Gardiyan bize, '11 dakikada müdahale edildi. 15 dakikada ambulans geldi' dediler. Buradan cezaevine ambulansın gitmesi 20 ila 25 dakikadır. Yakılan eşyaların yüzde 90'ı kapı ağzında. Müdahale etmeleri çok kolay ama müdahale edilmiyor. 11 dakika bir yangına müdahale edilse o kadar duman yayılmaz" dedi.

'KAMERA KAYITLARI HERŞEYİ ORTAYA KOYACAK'

Çocukların 24 saat kameralarla izlendiğini ifade eden Oğuz, kamera kayıtlarının her şeyi ortaya koyacağını dile getirdi. Yangında ötürü çocuk tutukluların banyoya kaçtığını sözlerine ekleyen Oğuz, işkence iddiaları konusunda bilgilerinin olmadığını ifade ederek, "Baskı mutlaka vardır. Yangınla ilgili cezaevinin verdiği bilgiler yalan. Müdahale anları ve benzeri şeyleri hep yalan" diye belirtti.

(DİHABER)