Çocuk istismarından nereye: Erdoğan 'zina' ile ilgili talimatı verdi

Çocuk istismarından nereye: Erdoğan 'zina' ile ilgili talimatı verdi

Saray sözcüsü Kalın, Erdoğan’ın 'zina' ile ilgili bakanlığa talimat verdiğini açıkladı. 

Çocuğa yönelik istismar tartışılırken AKP’den şaşırtmayan bir hamle geldi. Çocuğa yönelik istismar konusu bir anda 'zina' tartışmalarına evriltildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bugün yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımız bu konu ile ilgili çalışma yapılması talimatını verdi. Adalet Bakanlığımızın çalışmasının detaylarını paylaşırız” açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, son dönemde çocuğa yönelik cinsel istismarın artışı ve kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bir komisyon kurulacağını ve çalışmaların başlatılacağını açıklamıştı.

Erdoğan, grup toplantısında “Zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle tacizler, vesaireler, bunları aynı kapsam içerisinde değerlendirmemiz lazım diyerek, şöyle devam etmişti: “Zina konusunun da yeniden ele alınmasının çok çok isabetli olacağı düşüncesindeyim. Bu çok eski bir konu. Kapsamı geniş. Tartışılsın. Bunlar zaten bizim daha önce yasal düzenlememiz içinde vardı. Biz AB’nin talepleri vs. doğrultusunda orda böyle bir adımı attık ama yanlış yapmışız.”