Çocuğuna cinsel istismarda bulunan babaya tek celsede beraat!

Çocuğuna cinsel istismarda bulunan babaya tek celsede beraat!

5 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunan baba, çocuğun beyanına rağmen ilk duruşmada beraat etti. 

Tuğba Özer

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, çocuğuna cinsel istismarda bulunan bir E.K., Adli Tıp raporu ve çocuğun cinsel istismara uğradığına ilişkin beyanına rağmen ilk duruşmada beraat etti. Hakim beraat kararını açıklarken 'çocuğun beyanının yeterli olmadığını' söyledi.

Anne, 2016 Ağustos ayında hem kendisine hem de çocuklara şiddet uyguladığı, hakaret ettiği, zorla porno film izlettiği ve cinsel isteklerinin sapkınlık düzeyinde olması gerekçeleriyle eşi E.K.'ya boşanma davası açarak birlikte yaşadıkları evden ayrıldı. Boşanma sürecinde çocuklar tedbiren anneye verildi.

KOMŞU UYARDI: BU SAPIĞA NASIL GÜVENDİN DE ÇOCUĞU VERDİN?

Çocukları hafta sonu görmeye başlayan E.K., görüş günü dışında 5 yaşındaki kız çocuğunu alarak evine götürdü. 

Daha sonra komşunun anneyi arayarak "Bu sapığa nasıl güvendin de çocuğu verdin?" demesi üzerine endişelenen anne, eve gelen çocuğa sorular sormaya başladı. 

ANNESİNE ANLATTI

5 yaşındaki çocuk cinsel organını göstererek babasının parmağını soktuğunu ve canını acıttığını söyledi.

Anne, çocuğun anlatımı üzerine savcılığa şikayette bulundu.

İNKAR ETTİ

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede de çocuğun cinsel istismara uğradığına ilişkin ifadeleri yer aldı. Babası ile birlikte uyuduklarını ve babasının üstündeki kıyafetleri çıkardıktan sonra kendisine cinsel istismarda bulunduğu anlatan çocuk babanın benzer istismarı daha önce de gerçekleştirdiğini de söyledi.

E.K., isimli baba ise beyanında, çocuğu bahsedilen tarihte eve götürdüğünü, yanında iki gün kaldığını ve yaşının küçük olması nedeniyle iki gece boyunca aynı yatakta yattıklarını söyledi. E.K., çocuğa herhangi bir cinsel istismarda bulunmadığını öne sürdü.

ADLİ TIP RAPORU DOĞRULADI: CİNSEL İSTİSMARA MARUZ KALDI

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bölümleri Bölümü Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı raporunda, çocuğun cinsel istismara uğradığına yer verilerek şöyle denildi:

“Yaşı biyopsikososyal gelişimi, mental kapasitesi, eyleme ilişkin spesifik/özgül anlatım ve tanımlamaları dikkate alındığında cinsel istismara maruz kaldığı kanaatini bildirir rapordur.”

ÇOCUĞUN İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

Söz konusu rapora rağmen mahkeme çocuğun anlatımlarını "yeterli" bulmayarak istismarı babayı tek celsede beraat ettirdi.

Çocuğun avukatı Ahmet Demirci, mahkemenin kararını İleri Haber'e şöyle değerlendirdi:

PEDAGOG RAPORU DA İSTİSMARI ONAYLADI!

"Adli Tıp Kurumu’nun çocuğun cinsel istismara uğradığına ilişkin bilirkişi raporu var. Onun dışında çocuğun sabit ve istikrarlı ifadeleri var. Aile mahkemesinin de pedagog bilirkişisinin cinsel istismara uğradığına ilişkin rapor var. Ancak mahkeme bunları yeterli görmedi ve sanığın beraatine karar verdi."

‘E.K. GERİ DÖNDÜ, BACAK ARANIZA SAHİP ÇIKIN' YAZILARI YAZMIŞ!

Demirci, istismar faili babanın başka çocukları da taciz ettiğine ilişkin iddiaların olduğunu belirterek, "Komşu çocuklarına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yaşadığı evden kovuldu. Daha sonra kovulduğu mahalleye gelerek bütün kapılara ‘E.K. geri döndü, bacak aranıza sahip çıkın’ şeklinde yazılar yazmış" dedi.

 

 

 

DAHA FAZLA