Çocuğu cinsel istismara uğrayan aile: 'Evlenmesi gerekir, yoksa kızı öldürürüz'

Çocuğu cinsel istismara uğrayan aile: 'Evlenmesi gerekir, yoksa kızı öldürürüz'

Diyarbakır’da defalarca cinsel istismara uğrayan bir çocuğun ailesinin istismarda bulunan şahsın ailesine giderek “onunla evlenmesi gerekir, yoksa kızı öldürürüz”dedikleri ortaya çıktı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre; Bağlar ilçesinde bir lisede eğitim gören 14 yaşındaki kız çocuğu İ.A., 2014 yılının Ağustos ayında aynı okulda okuyan Azat E.’nin birçok kez cinsel istismarına maruz kaldı.

14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarada bulunan Azat E.'nin yargılaması Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme sanığa verilecek cezanın geleceği üzerindeki olumsuz etkisini lehine indirim sebebi olarak kabul etti ve cezayı 13 yıl 4 aya indirdi. Mahkeme Yargıtay sürecine dikkate alarak sanığın tutuklanmasına karar vermedi.

“EVLENMEZSE ÖLDÜRÜRÜZ”

DHA'nın haberine göre, Azat E. ifadesinden çocuğun ailesinin kendi ailesiyle görüşmeye gelerek "Kızımız sizin oğlunuz tarafından kaçırılmış, onunla evlenmesi gerekir, yoksa kızı öldürürüz”dediklerini anlattı.

Cinsel istismara uğrayan 14 yaşındaki çocuk iddianameye yansıyan ifadesinde "Bir gece boş arazide 2-3 kez cinsel ilişkiye girdik. Sonraki gün durumu teyzemin oğluna anlattım. Bu şekilde annem haberdar oldu. Ailelerimizin görüşmesi ile babası bana sahip çıkacağını söyledi. Ancak Azat E. bir süre sonra benden uzaklaşmak için arkadaşlarıyla ilişkiye girdiğimi iddia etti. Daha sonra Yalova'ya gittik. Burada da birkaç kez ilişkiye girdik. Kendisiyle bir çok kez tartıştık ve beni dövdü. Ailemin kayıp olduğumu bildirmesi üzerine Yalova'da bulunup, yurda yerleştirildim. Bu sırada el bileğimi cam ile keserek intihara kalkıştım" dedi.

 

 

 

DAHA FAZLA