Clinton'a yeni istismar suçlamaları

Clinton'a yeni istismar suçlamaları

Eski ABD Başkanı Bill Clinton ve ailesi hakkında yazdığı kitaplarla tanınan New York Times dergisinin eski yazı işleri müdürü Edward Klein, Clinton'a yeni cinsel taciz suçlamaları yöneltildiğini iddia etti.

Birden fazla kadının suçlamalarına ilişkin dört ayrı dosya açıldığını belirten Klein, kadınların anlaşma yolunu tercih ettiğini ve dosyaların kapanması için Clinton'dan büyük paralar talep ettiğini yazdı.  Clinton'ın hukuk ekibinden bir kişi de, eski başkan hakkında yeni taciz iddiaları olduğunu doğruladı.

850 BİN DOLAR ÖDEMİŞTİ

BBC'nin haberine göre, Klein'ın Clinton'a yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre kadınlar, istedikleri parayı alamazlarsa bir basın toplantısıyla Clinton'a yönelik suçlamalarını kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Clinton 1990'larda kendisine cinsel tacizle suçlamasıyla dava açan Paula Jones adlı bir kadına, uzlaşma sonucu 850 bin dolar ödemişti. Suçlamalar 2000'li yılların başında, Clinton'ın başkanlığının sonlanmasının ardından kendisini danışman olarak işe alan Roy Burkle adlı bir "playboy işadamıyla" birlikte çalıştığı döneme dayanıyor.

Klein, tacize uğrayan kadınların ise o dönem Burkle'ın şirketinde çalışan ve 18 yaşını yeni doldurmuş olduğunu belirtti.