Cıvıl cıvıl rengarenk bir ‘köstebek’

Cıvıl cıvıl rengarenk bir ‘köstebek’

Sevimli Köstebek’le yola çıkan Köstebek Yayınevi sadece Köstebek karakteriyle değil, başka birçok kitap ve seriyle küçük dostlarının dünyasına misafir olacak. Yayınevi birçok yenilik vaat ediyor çocuklara ve ebeveynlere; bu yüzden bize de beklemek ve merak etmek düşüyor.

Yayın hayatına yeni başlayan Köstebek Yayınevi’nin ilk kitapları yayımlandı. “Sayılar”, “Renkler”, “Şekiller” ve “Boyama” kitaplarından oluşan “Köstebek Öğreniyorum” serisi, yayınevinin ilk kitapları. Can Ergün’ün metinlerini yazdığı seriyi Ufuk Atan resimlemiş. İNDA Çözüm Odaklı Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nin de önerdiği seride eğlenceli hikâyeleri rengârenk bir anlatım ve sempatik resimler süslüyor.

Anlaşılır, eğlenceli ve öğretici metinlerin resimleri de bir o kadar eğlenceli ve sevimli. İlk etapta dört kitapla ve (+2) yaş grubuna hitap ederek okuyucuyla tanışan meraklı Köstebek’in bununla yetinmeye hiç niyeti yok, daha farklı yaş gruplarında farklı deneyimlerle öğretecek, tanıtacak ve eğlendirecek çocukları.

Şimdi kısaca bu ilk seriyi tanıyalım:

“Sayılar” kitabında Köstebek küçük arkadaşlarına bir yandan sayıları öğretirken bir yandan da hayvanları tanıtıyor. Yeraltındaki küçük evinde uykusundan uyanıp kahvaltısını hazırlayarak günlük rutin işlerini yaparken evinin önünden geçen hayvan dostlarıyla karşılaşır. Hayvan dostları tek tek göle doğru yol alırlar. Meraklanan Köstebek, arkadaşlarının yanına göle gider ve o günün fotoğraf günü olduğunu anlar, sonunda hepsi dostluk fotoğrafı çektirirler.

“Renkler” kitabında Köstebek bu defa minik arkadaşlarına renkleri ve meyveleri tanıtıyor. Elindeki kumaş parçalarıyla meraklı Obur Maymun’un yanından her geçtiğinde, renkler Obur Maymun’a bir meyveyi hatırlatır. Sarı kumaşa muz, kırmızı kumaşa elma… Meyveleri hapur hupur yiyen Obur Maymun ile Köstebek renkli kumaşları birleştirerek sonunda rengârenk, gökkuşağı kadar güzel bir battaniyenin altında doğanın keyfini çıkarırlar.

“Şekiller” kitabındaysa, hayal kurmayı çok seven Köstebek kendini başka şeylerin yerine koymaya başlar. Kare bir kitap, üçgen bir uçurtma, dikdörtgen, sıcacık daire bir güneş… Küçük dostlarını mutlu edecek hayallerin peşinden gider Köstebek. Eğlenceli hayallere kapılıp şekilleri öyle anlatır.

Serinin son kitabı olan “Boyama” kitabında ise diğer kitaplardaki Köstebek’in hikâyelerinden ve dostlarıyla yaşadığı maceralardan anlar verilir. Böylelikle çocuklar serileri okuduktan sonra bu kitapla aynı desenleri istedikleri gibi boyayıp değiştirebilirler. Tam da küçük Köstebek gibi hayal kurabilirler.

Köstebek karakterini nasıl tanımlayabiliriz: kesinlikle meraklı… Hayalperest, dost canlısı. Ama Köstebek’te daha fazlası var. Bakalım diğer kitaplarda küçük Köstebek’in hangi maceralarına tanık olacağız, hangi özellikleriyle tanışacağız?

Sevimli Köstebek’le yola çıkan Köstebek Yayınevi sadece Köstebek karakteriyle değil, başka birçok kitap ve seriyle küçük dostlarının dünyasına misafir olacak. Yayınevi birçok yenilik vaat ediyor çocuklara ve ebeveynlere; bu yüzden bize de beklemek ve merak etmek düşüyor.

Köstebek Yayınevi hoş gelmiş, sefalar getirmiş.


KÜNYE: 1. Köstebek ve Sayılar, Can Ergün, Resimleyen: Ufuk Atan, Kşstebek Yayınevi, Mayıs 2017, 20 sayfa.

KÜNYE: 2. Köstebek ve Şekiller, Can Ergün, Resimleyen: Ufuk Atan, Kşstebek Yayınevi, Mayıs 2017, 20 sayfa.

KÜNYE: 3. Köstebek ve Renkler, Can Ergün, Resimleyen: Ufuk Atan, Kşstebek Yayınevi, Mayıs 2017, 20 sayfa.

KÜNYE: 4. Köstebek ve Boyama, Can Ergün, Resimleyen: Ufuk Atan, Kşstebek Yayınevi, Mayıs 2017, 20 sayfa.

DAHA FAZLA