Cinsel istismardan tutuklanan öğretmene 135 yıl hapis istemi

Cinsel istismardan tutuklanan öğretmene 135 yıl hapis istemi

Konya'da 9 öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmen hakkında 135 yıla kadar hapis cezası istendi.

Konya'da 9 öğrencisine cinsel istismarda bulunmaktan tutuklanan matematik öğretmeni O.A (59) hakkında 135 yıla kadar hapis cezası istendi.

Merkez Selçuklu ilçesindeki bir ortaokulda 6'ncı sınıftaki 9 öğrenci matematik öğretmeni O.A.'nın kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu söyleyerek durumu okuldaki rehber öğretmene anlattı. Bazı veliler ise O.A.’yı  Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayet etti.

İĞRENÇ SAVUNMA: 'OLAYIN BURALARA GELECEĞİNİ BİLEMEDİM'

Şikayetler üzerine okul yönetimi, O.A. hakkında soruşturma başlattı. O.A., "Öğrencileri öpüyorum, ama bunu kötü niyetle yapmıyorum. Ben bilemedim olayın buralara geleceğini. Yanlış anlaşılacağımı düşünemedim" şeklinde skandal ifadelerde kendini savunmaya çalıştı.

Soruşturmada 'öğrencileri niçin ısırdığı' yönündeki soruya ise O.A., "O çok az müdür bey. Benim kötü bir niyetim yok. Yanlış anlaşıldım" diye cevap verdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan O.A., İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alındı. Bunun üzerine O.A., dilekçe verip emekli oldu.

Geçen Mayıs ayında tutuklanan O.A. hakkında Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Çocuğun cinsel istismar' suçundan dava açıldı. O.A. duruşmada cinsel istismara maruz bıraktığı çocukları suçlayarak, "Ben böyle şeyler yapmadım. Hepsi iftiradan ibaret. Sınıfta konuşanları tahtaya yaz diye görevlendirdiğim öğrencimden bu görevi geri alınca, öğrenci iftira attı" diye kendini savunmaya çalıştı.

Mahkeme heyeti, cinsel istismara maruz bırakılmış öğrenci ve tanıkların dinlenilmesi için dosyayı erteledi.

DAHA FAZLA