Cinsel istismarda bulunan öğretmenden iğrenç ifade: 'Mutlu gibi bir hali vardı'

Cinsel istismarda bulunan öğretmenden iğrenç ifade: 'Mutlu gibi bir hali vardı'

Van'da öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmen kız çocuğunu suçlayarak "Mutlu gibi hali vardı. Benden etkilenmiş olabilir" dedi.

Van’ın Başkale ilçesindeki bir yatılı bölge okulunda kız öğrenciler bir erkek öğretmenin cinsel istismarına maruz kaldı. Olay, bir kız öğrencinin cinsel istismar olayını ağlayarak öğretmenlerine anlatması üzerine ortaya çıktı. İstismarcı öğretmen, istismar ettiği öğrenciyi suçlayarak, “Mutlu gibi bir hali vardı. Bana evlenme gözüyle bakmış olabilir” dedi.

Journo'dan Burcu Karakaş'ın haberine göre; istismara maruz bırakılan kız çocuğu ve arkadaşlarının ifadesine göre, M.S. adlı İngilizce öğretmeni Başkale’deki okulda öğrencilere sınıfta bir çizgi film izletmek istedi. Ancak bazı öğrenciler film sırasında, “Korkuyoruz, kapatın” diyerek öğretmene tepki gösterdi. Söz konusu öğretmen bunun üzerine arka sırada oturan bir kız öğrencinin yanına giderek cinsel istismarda bulundu. 11 yaşındaki kız çocuğu sınıftan çıkmak isteyince de öğretmeninin engellemesiyle karşı karşıya kaldı. Ağlayarak sınıftan çıkan öğrenci durumu okuldaki diğer öğretmenlerle paylaştı. Okul yetkilileri olayı kız çocuğunun ailesine ve emniyete haber verdi.

Öğretmen M.S., meslektaşlarına ‘kötü bir niyetinin olmadığını’ söyledi. Kolluk ifadesinde ise kendisini istismar ettiği kız çocuğunu suçlayarak savunmaya çalıştı. İfadesinde, çocuk yaşta evlilikleri bahane eden İngilizce öğretmeni, kız öğrencisinin ondan ‘etkilenmiş olabileceğini’ iddia ederek iğrenç ifadelerde bulundu:

“Arka sıraya gitme sebebim öğrencimin korkmasıdır. Onları kanatlarımın altına aldım. Öğrencilere maddi ve manevi olarak yardımcı olmaya çalışırım. Kucağıma düştükten sonra bu durumdan mutlu gibi bir hali vardı. Benden etkilenmiş olabilir. Benden illa hoşlanan öğrenciler vardır. Statüm, öğretmen olmam onların rol modeli olmam olabilir. Çaldıran Ortaokulu’nda 15 yaşında bir kız öğrenci öğretmeni ile evlenmiş. Onu örnek alarak bana evlenme gözüyle bakmış olabilir. Aklımda bana bakarak gülüşü vardı. Daha sonra ben cumaya namaz kılmak için okuldan çıktım. S. öğretmen, ‘Cinsel istismar iddiası var, okula gelin’ dedi. Normal şartlarda öğrencilere dokunmamamız gerekiyor, benim dokunmam büyük hata oldu.”

‘PEDOFİL OLSAM TEDAVİ OLURDUM’

Savcılık ifadesinde ise "kesinlikle pedofil olmadığını" ifade eden M.S. adlı istismarcı öğretmen, “Kendimde böyle bir şey sezinlemiş olsaydım işim çocuklar olduğu için tedavi olurdum” savunmasında bulundu. M.S. kollukta verdiği bazı ifadeleri savcılıkta reddederek "yanlış anlaşıldığını" iddia etti. Mahkeme heyeti 13 Mayıs’ta öğretmen M.S.’yi kaçma ve delilleri karartma şüphesiyle tutuklanmasına karar vererek cezaevine gönderdi.

DAHA FAZLA