Çin'den, Kerkük'te yaşanan gelişmelere dair açıklama

Çin'den, Kerkük'te yaşanan gelişmelere dair açıklama

Haftalık basın toplantısında konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Irak Ordusu’nun Kerkük’e girmesiyle ilgili konuştu. Lu Kang, prensip olarak Irak’ın toprak bütünlüğü için gerçekleştirdiği girişimleri desteklediklerini belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang tarafından haftalık periyotta düzenlenen basın toplantısı Pekin’de gerçekleştirildi. Basın toplantısında Kerkük’te yaşanan duruma değinen Lu Kang, prensip olarak Irak’ın toprak bütünlüğüne destek verdiklerini söyledi.

“Prensip olarak, Irak hükümetinin toprak bütünlüğünü, ulusal istikrarını, birliğini korumak için verdiği çabaları destekliyoruz” diyen Kang, ilgili tarafların da Irak’ın barış, istikrar ve toprak bütünlüğünü desteklemesini umduğunu söyledi.

Lu Kang, 25 Eylül’de düzenlediği haftalık basın toplantısında IKBY referandumu ile ilgi olarak, “İlgili tarafların diyalog yoluyla farklılıkları çözebileceğini ve Irak’taki bölgesel istikrarı ortaklaşa korumak için tarihi ve gerçeği dikkate alan kapsamlı bir çözüm bulmasını umuyoruz” demişti.