Çin’deki 'köpek yeme festivali’ne son verilmesi için imza kampanyası

Çin’deki 'köpek yeme festivali’ne son verilmesi için imza kampanyası

Her yıl 21 Haziran'da yaz gündönümü kutlamaları sebebiyle Çin'in Yulin şehrinde düzenlenen 'köpek yeme festivali'nde binlerce köpek öldürülüyor. Duo Duo Hayvan Hakları Projesi tarafından bir imza kampanyası başlatılarak 'festival'in sonlandıırlması talep edildi.

Her yıl 21 Haziran'da yaz gündönümü kutlamaları sebebiyle Çin'in Yulin şehrinde düzenlenen 'köpek yeme festivali'nde binlerce köpek öldürülüyor. Duo Duo ve Hayvan Hakları Projesi tarafından bir imza kampanyası başlatılarak 'festival'in sonlandıırlması talep edildi.

Change.org'da başlatılan imza kampanyası büyük destek alarak 2.124.935 destekçiye ulaştı. Amaç ise 3.000.000 destekçiye ulaşmak.

İmza kampanyasında festivalin sonlandırılmasıyla birlikte sıralanan talepler şunlar:

"Öldürülen birçok köpek, evlerinden çalınan evcil hayvanlar ya da köylerde yaşayan ailelerin baktığı köpekler. Köpek Yeme Festivali’nin devam etmesine izin vermek, bu hırsızlık şebekesine destek vermek anlamına geliyor.

'Yulin Köpek Yeme Festivali', aynı zamanda oldukça büyük bir gıda güvenliği ve sağlık sorunu. Pazarlarda satılan köpekler hastalıklı, zehirlenmiş, ölmek üzere olan hayvanlar. Yaşadıkları yerlerden çalındıktan sonra aç, susuz, çok kötü koşullarda uzun mesafe taşınan bu hayvanlar birçok bulaşıcı hastalık taşıyor.

Bu masum köpeklerin yaşaması, halk sağlığı, gıda güvenliği ve Çin’in tüm dünyadaki imajı için yetkilileri harekete geçmeye çağırıyoruz. Yulin Köpek Yeme Festivali sonlandırmalı.

Bu kampanyayı imzalayarak, bu iğrenç festival ve ticari faaliyetin sonlandırılması gerektiğini düşünen milyonlarca insanın bir araya geldiği küresel bir harekete katılıyorsun. Önümüzdeki haftalar boyunca hem internette hem de sahada gerçekleşecek eylemlere katılma imkanı bulacak, patili dostlarımız için büyük bir iyilik yapmış olacaksın."

Kampanyaya destek vermek için: https://www.change.org/p/%C3%A7in-deki-yulin-k%C3%B6pek-yeme-festivali-ne-son-verin?utm_source=action_alert&utm_medium=email&utm_campaign=589067&alert_id=VrjLwLKhIb_99IfUQfifgSiW6%2B%2BrH2rAZFVgC86zK8zv0YrudnHVs4%3D

DAHA FAZLA