Cinayeti selfie ortaya çıkardı

Cinayeti selfie ortaya çıkardı

Cinayet zanlısı, Facebook'ta yayınlanan selfie sayesinde bulundu.

Kanada'da bir cinayetin katil zanlısı, Facebook'ta yayımlanan selfie sayesinde bulundu. 21 yaşındaki Cheyenne Rose Antoine, 18 yaşındaki arkadaşı Brittney Gargol'u öldürdüğünü itiraf etti.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre; iki yıl boyunca süren soruşturma sonucunda, ikilinin cinayet işlenmeden önce Facebook'ta yayınlanan fotoğrafında Antoine'in belinde bulunan kemer, cinayet zanlısı olarak öne çıkmasını sağladı. Gargol'un cansız bedeni bir yol kenarında yanında bir kemerle boğularak öldürülmüş bir şekilde bulunmuştu.

Polis, Facebook'ta yer alan selfie'de Antoine'in belindeki kemeri fark etti. Antoine, pazartesi günü mahkeme salonunda cinayeti itiraf etti.

Kavga etmelerinin üzerine arkadaşını öldürdüğünü söyleyen 21 yaşındaki Antoine'ye yedi yıl hapis cezası verildi.

SOSYAL MEDYADA ARKADAŞINI ARAMIŞ

Kanada'nın Saskatoon şehrinde görülen mahkemede Antoine, Gargol'ün en yakın arkadaşı olduğunu ve öldüğü gece kavga ettiklerini anlattı. Antoine, arkadaşını boğdunu hatırlamadığını, ancak onu öldürdüğüne karşı çıkamayacağını söyledi.

Antoine, itirafından önce ikinci dereceden cinayetle suçlanıyordu.

Polis, başka Facebook iletilerini takip ederek olayın detaylarını ortaya çıkardıklarını açıkladı.

Antoine'in cinayetten birkaç saat sonra sosyal medyada arkadaşının nerede olduğunu soran bir ileti paylaştığı aktarıldı.

Antoine, daha önce verdiği ifadede arkadaşının yabancı bir adamla tanışarak yanından ayrıldığını söylemişti.

Ayrıca, Antoine'in cinayetin ardından bir arkadaşına giderek Gargol ile tartıştıklarını ve onu boğazladığını ağlayarak itiraf ettiği kanıtına ulaşıldı.