Çin: Trump'a karşı acımasız olmaktan başka çaremiz kalmayacak!

Çin: Trump'a karşı acımasız olmaktan başka çaremiz kalmayacak!

Çin’in resmi yayın organı China Daily gazetesinde yer alan yazıda, "Trump, Beyaz Saray’ı devraldıktan sonra da ikili ilişkilere vereceği zararı umursamadan Tayvan üzerinden Tek Çin Politikasına yönelik provokatif hamlelerini sürdürürse Pekin’in ona karşı acımasız olmaktan başka çaresi kalmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

ABD'nin yeni başkanı seçilen ve 20 Ocak'ta Barack Obama'dan görevi devralacak olan Donald Trump'ın Tayvan'a ilşkin açıklamalarına Çin'den tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Çin'in bağımsızlığını kabul etmediği ve kendi parçası saydığı Tayvan'ın lideri Tsai Ing-wen ile doğrudan telefon görüşmesi yapması, Pekin yönetiminin tepkisini çekmişti.

Trump’ın Wall Street Journal’a verdiği röportajda  ülkesinin ‘Tek Çin’ politikasını değiştirebileceğini söylemesi ise tepkinin büyümesine neden oldu

"PEKİN'İN ACIMASIZ OLMAKTAN BAŞKA ÇARESİ KALMAYACAK"

Çin’in resmi yayın organı China Daily gazetesinin bugünkü başyazısında yer alan makalede, "Trump, Beyaz Saray’ı devraldıktan sonra da ikili ilişkilere vereceği zararı umursamadan Tayvan üzerinden Tek Çin Politikasına yönelik provokatif hamlelerini sürdürürse Pekin’in ona karşı acımasız olmaktan başka çaresi kalmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

"BİR ÇAYLAK GİBİ KONUŞUYOR"

Trump için “Bir çaylak gibi konuşuyor” denilen makalede yaşanacak gerginliğin her iki taraf için de bedeli olacağına işaret edilerek, "Ancak müstakbel ABD Başkanı’nın oynadığı ‘Tayvan oyununun’ ne kadar özel hassasiyete sahip ve ne kadar ciddi sonuçlar doğurabilecek bir sorun olduğunu anlaması için bu bedellerin ödenmesi kaçınılmaz. Pekin, bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmayacaktır" yorumu yapıldı.

"TAYVAN, TRUMP'IN KURBANI OLABİLİR"

Yazının son bölümünde ise, "Önünde sonunda, Tayvan halkı Washington’ın onlar için çalışmadığını anlayacak. Trump yönetimi kısa süreli menfaatleri için Tayvan’ı uygun buldu. Bu alçak stratejinin bir sonucu olacak Tayvan kurban edilebilir" ifadeleri yer aldı. (Sputnik)