Cihatçılardan temizlenen Halep'te kimyasal madde deposu bulundu!

Cihatçılardan temizlenen Halep'te kimyasal madde deposu bulundu!

Suriye'de Halep kentinin kısa bir süre öncesine kadar cihatçıların kontrolünde olan doğu kesimlerinde kimyasal maddeler bulduğu belirtildi.

Halep'in Suriye Ordusu tarafından geri alınmasının ardından şehirde güvenliği sağlamak için arama ve tarama çalışmaları sürüyor.

CİHATÇILARIN DENETİMİNDE OLAN BÖLGEDE KİMYASAL MADDELER BULUNDU

Suriye Arap Haber Ajansı - SANA'nın aktardığına göre, bu çalışmalar kapsamında teröristlerin özel ve kamu mülklerine yerleştirdikleri bomba düzeneklerinin etkisizleştirilmesi sırasında, kentin hükümet denetimine geçmesinden önce cihatçıların kontrolünde bulunan doğu kesimlerindeki bir depoda Suudi Arabistan menşei sülfür, plastik granül hammaddesi, kükürt ve klor gibi kimyasal maddeler bulundu.

KİMYASAL MADDELER FÜZE VE ROKET YAPIMINDA KULLANILMIŞ

Suriye Ordusu yetkililerinin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "bu maddelerin cihatçılar tarafından sivillere karşı düzenledikleri saldırılarında kullandıkları füze ve roket yapımında kullanıldığının tespit edildiği" belirtildi.

RUSYA ÖNCEDEN UYARMIŞTI

Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı uzmanları Halep'in güneybatısında sivillere karşı klor ve beyaz fosfor kullanıldığını belirlemişti.