Çiftlik Bank soruşturmasında yeni gelişme

Çiftlik Bank soruşturmasında yeni gelişme

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında Çanakkale, Bursa ve Manisa'da gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince Bursa, Çanakkale ve Manisa'da gözaltına alınarak Sakarya'ya getirilen 4 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Ü.G, S.A, S.A.E. ve E.T. savcılık sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

ARAÇLARA EL KONULUYOR

Çiftlik Bank mağduru 500'e yakın kişi Bursa Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı, başvurular kapsamında Çiftlik Bank ile ilgili nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Bursa Gıda Toptancıları Sitesi'nde Çiftlik Bank'a ait ürünlerin dağıtımının yapıldığı bir iş yerinin önünde atıl durumda bekleyen araçlarla ilgili inceleme başlatıldı.

22'si Çiftlik Bank logolu 34 aracın bulunduğu iş yerinin önünde polis güvenlik önlemi aldı.

DHA'nın aktardığına göre, araçlara başsavcılık tarafından el konulacağı öğrenildi.

EŞİNDEN YENİ AÇIKLAMA

Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın tutuklu eşi Sıla Aydın için avukatı Abdullah Yörük tahliye talebinde bulundu. Sakarya Ferezli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sıla Aydın’ın avukatı Abdullah Yörük tahliye dilekçesinde 'suç ve cezalar şahsidir' gerekçesini sundu.

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Sıla Aydın bir ifadesinde şunları söyledi:

“Akhisar’da 1000, 2000 kadar Bitcoin makinası vardı. Bu makinaları getirtmek için yurt dışındaki birine yüklü miktarda para göndermişti. Ancak onlara devlet el koydu. Sonrasında bunları İzmir bayisi H.C ile yurt dışından getirdiler. Ancak ne kadar getirdiklerini bilmiyorum. O dönemde Mehmet Aydın’ın Bitcoin üretimine ihtiyacı vardı. Çünkü şirket adına eksik görünen paraların buradan telafi edilmesi gerekiyordu. Burada üretilen Bitcoinler Mehmet Aydın’ın kendi şahsi hesabına aktarılıyormuş.

'URUGUAY'DA VATANDAŞLIK ALDIĞINI SONRADAN ÖĞRENDİM'

Mehmet Aydın’ın Dubai ile bağlantısı vardı. Buradaki  şirketin yüzde 30’u Mehmet’in üzerine yüzde 70’i ise şirketin Türkiye Genel Müdürü N.K’nın oğlu Ü.K’nın üzerine kayıtlı. Ayrıca Almanya, Amerika, Azerbaycan ve Dubai’de de yatırımcılara kendilerini yüksek göstermek için şirket kurdurdular. Ancak oradan çok fazla gelir olmuyordu. Sonrasında Sakarya’nın Taraklı ilçesinde çiftlik kurdular. Tuzlukçu’da da bir çiftlik projesi vardı. Karacabey’de de arı çiftliği var. Boşanma aşamasında olduğumuz için Mehmet Aydın’ın Uruguay’da süreli vatandaşlık aldığını ve mal varlığı edindiğini sonradan öğrendim. En son 3 Ocak 2018’de İstanbul’da görüştük.”

İLERİ HATIRLATIYOR

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisiyle ilgili Kaymakamlığın, "usulsüz faaliyet yürütüldüğü" yönündeki şikayeti üzerine Geyve Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

[ih2]

Soruşturma kapsamında Çiftlik Bank Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Çolak (35); şirketin sahibinin eşi Sıla Aydın ve H.T. tutuklanmıştı. İstanbul'da 7, Bursa'da 6, Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Manisa ve Malatya'da birer kişi olmak üzere 18 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. 7 ilde 19 farklı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda Bursa'da 2, Manisa ve Çanakkale'de gözaltına alınan birer kişi Sakarya'ya getirilmişti.

[ih3]