CIA eski başkanı: Rusya, 2016 seçim sürecimize müdahale etti

CIA eski başkanı: Rusya, 2016 seçim sürecimize müdahale etti

CIA eski başkanı John Brennan, “Rusya tüm uyarılarımıza rağmen, apaçık 2016 seçim sürecimize müdahale etti” dedi.

CIA eski başkanı John Brennan, “Rusya tüm uyarılarımıza rağmen, apaçık 2016 seçim sürecimize müdahale etti” dedi. 

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda Kongre üyelerinin sorularını yanıtlayan Brennan, “2016 seçim sürecinde Amerikalılarla Rus yetkililer arasındaki temaslar bir soruşturmayı gerekli kılacak sıklıktaydı” dedi ve Rusların, Trump’ın ekibindekileri çıkarları doğrultusunda kullanıp-kullanmadıkları konusunda cevaplayamadığım sorular var” ifadesiyle sözlerine devam etti.

Business HT'nin haberine göre, Brennan ayrıca, ABD'de 45. Başkan Donald Trump ve ekibinin seçim kampanyası sırasında Rusya ile kurduğu bağlantılar üzerine soruşturma devam ederken "Rusya Trump’ın ekibiyle temas halindeydi" dedi.

Trump'ın seçim kampanyası döneminde Rus yetkililerle e-posta ve telefon yoluyla toplam 18 kez temas kurduğu iddiası da gündeme gelmişti. 

GÖREVDEN AZİL KONUSU NASIL GÜNDEME GELDİ?

Diğer taraftan Trump'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile yaptığı görüşmede bir başka ülkeden gelen çok gizli bir istihbaratı paylaştığı ve görevden aldığı Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey'den,  Rusya ile ilişkileri nedeniyle kısa süre önce istifa eden Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında açılan soruşturmanın kapatılmasını istediğini öne sürüldü.

Trump'ın Comey'den soruşturmayı durdurmasını istemesinin de azil sürecini başlatabileceği belirtiliyor.