CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu: Binali Yıldırım devlete hizmet etmiş bir isim

CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu: Binali Yıldırım devlete hizmet etmiş bir isim

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'la görüşme alacağını söyledi. İmamoğlu, Yıldırım'ın devlete hizmet etmiş bir isim olduğunu, kendisiyle görüşmek istediğini belirtti.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı, eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan görüşme talep edeceğini söyledi.

"Binali Yıldırım neticede devlete hizmet etmiş bir insan, bir araya gelmek fikrilerini öğrenmek isterim" diyen İmamoğlu, Sözcü'den Deniz Zeyrek'i sorularını yanıtladı.

TOPBAŞ, ERDOĞAN VE YILDIRIM'LA GÖRÜŞME

İmamoğlu'nun  "Her kesimle konuşabilen bir dile ihtiyaç" olduğunu söylediği görüşmesinden ilgili bölüm şöyle:

"Kampanyaya başlamadan eski başkanları ziyaret edip önerilerini alacağım. Bugün Bedrettin Dalan ve Nurettin Sözen'le randevusu varmış. Aklıma direkt Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geldi. Sorunca, "Evet hem Sayın Cumhurbaşkanı hem Kadir Topbaş'tan görüşme talep edeceğim" karşılığını verdi. İlk izlenim, İmamoğlu'nun klasik bir CHP'li olmadığıydı. Tatlı dili ile birçok kapıyı aralayacağını da düşündüm. Yeni bir isim olması, hedef tahtasına konulmasını sağlayacak bir bagajı bulunmaması da büyük avantaj. Binali Yıldırım'ın işi gerçekten zor gibi görünüyor.”