CHP'li Tanrıkulu faili meçhul cinayetler için Meclis araştırması istedi

CHP'li Tanrıkulu faili meçhul cinayetler için Meclis araştırması istedi

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, faili meçhul cinayetlerin her yönüyle kapsamlı bir şekilde araştırılması amacıyla TBMM'de komisyon kurulmasını istedi.

Ankara'daki evinin önünde bombalı suikast sonucu öldürülen gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 24. yılında anılırken CHP, bir kez daha faili meçhul cinayetlerin her yönüyle kapsamlı bir şekilde araştırılması amacıyla TBMM'de komisyon kurulmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na verdiği araştırma önergesinde, faili meçhul cinayetlerin, yurttaşlarda derin travmalar yarattığını belirtti. Özellikle toplumda saygınlığı olan kanaat önderlerinin, gazetecilerin, yazarların, hak ve özgürlük savunucularının uğradığı suikastlar veya yaşanan faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmadığını kaydeden Tanrıkulu, bu cinayetlerin faillerinin de korunduğunu kaydetti.

MUSTAFA SUPHİ, UĞUR MUMCU, MUSA ANTER, HRANT DİNK, TAHİR ELÇİ…

"Mustafa Suphilerden Sabahattin Ali'lere, Abdi İpekçi'lerden Uğur Mumcu'lara, Musa Anter'lerden Hrant Dink'lere ve Tahir Elçi'lerin cinayetine kadar aramızdan alınan sayısız insanın sorumlularının cezasız kalmasına sebebiyet verilmiştir” diyen CHP'li Tanrıkulu, şöyle devam etti: “Faili meçhul cinayetler her yönüyle, kapsamlı bir araştırmaya tabi tutulmak durumundadır. Bu olayları araştırmak ve cinayetlerin arkasındaki sorumluların ortaya çıkarılması amacıyla Meclis araştırması açılması elzemdir." (Sputnik)