CHP'li Özel'den Bahçeli'ye seçim barajı yanıtı

CHP'li Özel'den Bahçeli'ye seçim barajı yanıtı

CHP'li Özgür Özel, Devlet Bahçeli'nin seçim barajına ilişkin açıklamasını anımsatarak "Sayın Bahçeli Türkiye için yüzde 10 barajı ne zamandan beri ağırdır?" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yüzde 10 seçim barajı açıklamasına değindi. Özel, "Bahçeli yine zamanlaması kendi takdirinde olan fotosel siyasetinin biri sonucu sarayın ışıkları yandı mı MHP'nin de gözleri fal taşı gibi açılıyor MHP'de de ışıklar yanıyor. Bahçeli demiş ki, ' Türkiye için yüzde 10 baraj ağırdır.' Sayın Bahçeli Türkiye için yüzde 10 barajı ne zamandan beri ağırdır? MHP anketlerde barajın altına indiğinden beri mi ağırdır. Diyorsunuz ki 'baraj 5'de olabilir 7'de bakmak düşünmek lazım.' Nereye bakacaksınız? Baraj 0 olmalıdır. Yüzde 1'i gecen her parti bu mecliste temsil edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Konuşmasına devam eden Özel, " Yıllardır Kenan Evren anayasasının imkan tanıdığı seçim barajına dayananlar birileri meclise gelmesin diye baraj arkasına sığınanlar 7 Haziran'da halkın 80 vekillik teveccühünü 1 Kasım'da Türkiye'yi AK Parti'ye yeniden teslim etme siyasetinin bedeli olarak 40'a düşürenler şimdi 30 milletvekilliği seviyelerine gelip gelecek seçimde grup olamama tehlikesini görenler aman bu barajı kaldıralım diyorlar. Elbette kalksın varsın. Türkiye için bu baraj ağırdır diyen Bahçeli'ye şunu söylüyoruz; siyaset bu kadar çelişkiyi, tutarsızlığı taşıyamaz. Allah hiçbir partiyi MHP'nin düştüğü bu tarihi tutarsızlık çelişki ve gelinen çaresizlik durumuna düşürmesin." dedi.