CHP’li Mahmut Tanal: Üç bakanlık Menzil tarikatının elinde

CHP’li Mahmut Tanal: Üç bakanlık Menzil tarikatının elinde

CHP’li Mahmur Tanal, “üç bakanlığın Menzil tarikatının elinde olduğunu söyleyerek, "Emniyet mensupları tayin terfi alabilmek için Menzil'den referans alıyor" şeklinde bir iddia ortaya attı” dedi.

KRT'de Çağlar Cilara'nın konuğu olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Menzil tarikatının devletteki yapılanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet iddianamesini yazan savcının “FETÖ” üyeliği iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbetle yargılandığını ve buna rağmen serbest bırakılıp görevine devam ettiğini söyleyen Tanal, Cumhuriyet yazarlarının üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme gibi daha hafif bir iddiadan dolayı tutuklu bulunduklarına dikkat çekti.

Tanal, "Daha az ceza gerektiren kişileri tutuklayacaksınız, daha ağır cezalar gerektirenleri serbest bırakacaksınız" dedi.

MAHMUT TANAL: ÜÇ BAKANLIK MENZİL TARİKATININ ELİNDE

Tanal, Mahmut Tanal, Kuran kurslarına kamu arazilerinin ücretsiz verilmesi kararıyla ilgili, ”Geçmişte FETÖ'ye nasıl okullar arsalar tahsil ettiyse, güçlendiyse, kuvvetlendiyse, darbe girişimine kadar geldilerse aynı şekilde yeni FETÖ'ler çıkacak" ifadesini kullandı.

CHP'li Tanal ayrıca bazı bakanlıkların Menzil tarikatının elinde olduğunu da söyledi:

"Şuanda İçişleri, Adalet, Sağlık Bakanlıkları Menzil tarikatının elinde. Emniyet mensupları tayin terfi alabilmek için Menzil'den referans alıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Devlet böyle cemaat kültürüyle idare edilemez. Sizin referansınız liyakat olacak. Liyakatın olmadığı ülkede kayırmacılık vardır, eşitlik olmaz, hukuk devleti olmaz, insan hakları olmaz."