CHP'li Enis Berberoğlu için AYM'ye başvuru yapıldı

CHP'li Enis Berberoğlu için AYM'ye başvuru yapıldı

MİT TIR'larının görüntülerine ilişkin davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan CHP'li Enis Berberoğlu için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapıldı.

Durdurulan MİT TIR'larının görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutukluluğunun hukuksuz olduğu iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapıldı.

Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvurunun ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Berberoğlu'nun tutukluluğunun Türkiye'de iç hukuk yollarının tükenmiş hale geldiğini gösterdiğini belirten Ergün, "İç hukuk yollarının tükenmesi ile her Türk yurttaşının sahip olduğu bireysel başvuru hakkına yönelik biz de Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmaya geldik" dedi.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMIŞTI

Adalet Yürüyüşü'nün 9. günü öncesinde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Enis Berberoğlu için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulacak" demişti

Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulumuştu;

"Güzel bir güneş var. Atmosfer oldukça güzel. 9. güne biraz sonra başlayacağız. Önce Dertli'nin mezarını ziyaret edeceğiz. Bir Fatiha okuyacağız. Adalet yürüyüşümüz devam ediyor. Toplumun her kesiminden sağolsunlar vatandaşlarımız var.

Bu sabah Enis Berberoğlu'un avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklar. Bu da önemli bir aşama. Umuyorum adalet yerini bulmuş olur. Yaptığımız yürüyüş kutsal bir yürüyüştür. 80 milyonu ilgilendiren bir olaydır. Dolayısıyla hepinize çok teşekkür ederim.