CHP'den Erdoğan'a Lozan yanıtı

CHP'den Erdoğan'a Lozan yanıtı

CHP'li Yarkadaş, "Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tapu senedi olan Lozan'ı tartışmaya açarak, Misak-ı Milli'yi ve ülkemizin sınırlarını ortadan kaldırıyor. Erdoğan'ın bu tavrı Trump'a can suyu vermektir."

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'na ilişkin sözlerini sert bir dille eleştirdi. Yarkadaş, "Lozan Anlaşmasının revize edilebileceğini söylemek Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmak demektir. Erdoğan bu talihsiz açıklamasını bir an önce düzeltmeli” dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'e ilişkin kararı ile AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'nı tartışmaya açan sözlerini eleştirerek söze başladı.

'ERDOĞAN SÖZLERİNİ DÜZELTSİN''

Yarkadaş,  Erdoğan’ın Lozan Antlaşması konusundaki sözlerine,  “Misak-ı Milli ve Lozan Anlaşması Türkiye’nin tapu senedidir. Lozan Anlaşmasını tartışmaya açmak, Lozan Anlaşmasını yok saymak Lozan Anlaşmasının revize edilebileceğini söylemek Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmak demektir. Erdoğan bu talihsiz açıklamasını bir an önce düzeltmeli” tepkisini gösterdi.

'MİSAK-I MİLLİ VE LOZAN ANLAŞMASI TÜRKİYE’NİN TAPU SENEDİDİR'

 Erdoğan’ın Lozan Anlaşması konusundaki sözlerine işaret eden Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizin Trump’un bu anlayışından  ne farkınız var. Erdoğan, yapılan anlaşmaların sürekli olamayacağını söylüyor. Trump da 1960’larda alınan BM kararını aynı gerekçelerle yok sayıyor. Erdoğan’ın bu açıklamaları Trump’un bu çılgınlığına Türkiye’den can suyu vermektir. Ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Erdoğan, Lozan Anlaşmasını tartışmaya açarak Misak-ı Milli’yi yok saydığını, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün tartışmaya açılabileceğini Yunanistan’ın işgal ettiği adaların Yunanistan’a verilebileceğini mi söylüyor? Misak-ı Milli ve Lozan Anlaşması Türkiye’nin tapu senedidir. Lozan Anlaşmasını tartışmaya açmak, Lozan Anlaşmasını yok saymak; Lozan Anlaşmasının revize edilebileceğini söylemek Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmak demektir. Erdoğan bu talihsiz açıklamasını bir an önce düzeltmelidir.”