CHP'den Bahçeli'ye: Kongresini Saray'ın bahçesinde yapabilir

CHP'den Bahçeli'ye: Kongresini Saray'ın bahçesinde yapabilir

Kaçak Saray'da yapılacak adli yıl açılış törenine katılmayacakları için kendilerini eleştiren MHP Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Bahçeli, Erdoğan rejimine omuz vermeyi tercih etmiş. Bahçeli isterse kendi parti kongresini, sarayın bahçesinde yapabilir" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaçak Saray'da yapılacak adli yıl açılış törenine katılacağını açıklayan ve CHP'yi katılmayacağı için eleştiren Bahçeli'ye yanıt veren Böke, "Sayın Bahçeli’nin adli yıl açılışı nedeniyle CHP’ye olan çağrılarını ciddiye alıyoruz. Kendisine bir yanıt verme ihtiyacı hissediyoruz. 15 Temmuz’da Türkiye’de olağanüstü bir durum yaşandı. CHP bu süreçte omuz verirken, sayın Bahçeli, Erdoğan rejimine omuz vermeyi tercih etmiş. Saray rejimine omuz vermek yerine Yargının bağımsızlığını savunmalıyız. Biz CHP olarak ısrarla bunu yapacağız. Bahçeli, isterse kendi parti kongresini, sarayın bahçesinde yapabilir" dedi. 

'AKP TÜRKİYE'Yİ KHK İLE YÖNETİYOR'

Gündemdeki diğer başlıklara da değinen Böke, "Hakkari ve Şırnak’ın ilçe yapılması yönünde bir Kanun Hükmünde Kararname hazırlığı olduğu söyleniyor. Meclis iradesi ile muhalefetin yüksek sesle dile getirmesi sonucunda vazgeçilen bu düzenlemenin Meclis’in iradesini hiçe sayarak Kanun Hükmünde Kararname ile keyfi bir şekilde getirilmesi yönetimde keyfiyetin ısrarın en somut göstergelerinden biri. AKP’yi böyle bir işe kalkışmaması ve Türkiye’yi, Kanun Hükmünde Kararnameler ile Meclis’e rağmen yönetme anlayışına son vermesine yönelik çağrımızı yüksek sesle yapıyor ve kendilerini uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli, Türkiye Barolar Birliği (TBB)’nin 1 Eylül’deki ‘Adli Yıl’ açılışı törenine katılmama kararı üzerinden MHP’nin tavrının ne olacağı sorusunu “1 Eylül’deki yargının açılış toplantısına katılacağımı ifade ediyorum. O sebepten dolayı başta Barolar Başkanlığı olmak üzere ana muhalefet liderinin de, madem ki cumhurbaşkanıyla 15 Temmuz sonrası gündemini konuşmak için Beştepe’ye gidiyorlarsa Beştepe’nin içerisindeki bir salona gitmekte hangi sakıncayı görüyorlar; onu da anlamak zordur” şeklinde yanıtlamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türk Barolar Birliği Kaçak Saray'da yapılacak adli yıl açılış törenine katılmayacağını açıklamıştı.