CHP'de Akşener’i ikna turları: Vazgeç

CHP'de Akşener’i ikna turları: Vazgeç

Adaylığını ilan eden Meral Akşener, ortak aday için ikna edilmeye çalışılıyor. 

CHP ile İYİ Parti arasındaki görüşmelerden muhalefetin tek ve ortak bir cumhurbaşkanı adayıyla seçime girme arayışı çıktı. Adaylığını ilan eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, her partinin adayını çıkarması yerine tek bir ortak aday için ikna edilmeye çalışılıyor.  Akşener ikna edilirse muhalefet, Erdoğan’a karşı tek adayla çıkacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener’le görüşmesinin ardından dün CHP’li 15 milletvekilinin istifa edip bu partiye katılımını sağlama adımını atarak, İYİ Parti’nin seçime katılımının önündeki engelleri siyaseten aşmasını sağladı. CHP’nin milletvekili hamlesinin ardından YSK’nin İYİ Parti’ye seçim vizesi veren kararının açıklandığı saatlerde CHP’li kurmay heyet, Akşener’le bir araya geldi.

ORTAK ADAY ÖNERİSİ

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün aktardığı kulis bilgisine göre, CHP heyeti, Akşener’le görüşmeye, 15 milletvekilinin bu partiye geçişiyle sağladığı seçime katılım garantisinin “bir pazarlık yerine ortak hareket etmeye yönelik ilkesel zemini oluşturma” adımını sağladıkları yaklaşımıyla gitti. Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilindeki görüşmede CHP heyetinin beklentisini, parlamento seçimlerinde yapılacak farklı ittifaklardan daha çok cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin bakış açıları oluşturdu. CHP, Akşener’e, muhalefet partilerinin ortak bir adaya yönelmesi önerisiyle gitti. Akşener’in, geriye doğru ve 24 Haziran’da seçim kararı sonrası da aday olduğunu açıklaması, CHP’nin önerisini zorlaştıran en önemli unsur oldu.

Edinilen bilgilere göre CHP heyetiyle görüşmesinde de Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki netliğini sürdürdü. Ancak CHP heyeti, görüşmeden ilk turda muhalefet partilerinin tek aday üzerinde anlaşması konusunda Akşener’le görüşmelerin sürdürülebileceği izlenimi ile ayrıldı. 

'KARAMOLLAOĞLU DEVREYE GİRECEK'

Akşener’in, muhalefetin tek adayının bulunması ve gösterilmesi konusunda ikna edilmesi için Karamollaoğlu’nun da devreye girebileceği belirtiliyor. İYİ Parti ile SP’nin en yakın ittifak edecek partiler olarak görülmesi nedeniyle Karamollaoğlu’nun Akşener’in tek adaya ikna edilmesi yolunda etkili olabileceği kulislerde konuşuluyor.