'CHP'de adaylık için 2 isim konuşuluyor'

'CHP'de adaylık için 2 isim konuşuluyor'

Baskın seçim kararının ardından Cumhurbaşkanı adayı merakla beklenen CHP ile ilgili bir iddia ortaya atıldı.

24 Haziran’da yapılacak olan baskın seçim öncesi, seçime katılan partilerdeki adaylık gündemi ısınıyor. Bugün İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayını Meral Akşener olarak açıklamasının ardından CHP ile ilgili de FOX TV Ana Haber Bülteni'nde kanalın Ankara muhabiri tarafından bir iddia ortaya atıldı.

İddiada, “CHP’de Cumhurbaşkanı adaylığı için 2 ismin konuşulduğu” ve  bu isimlerin ise “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce” olduğu yer aldı.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN KİMDİR?

1999 yılından beri Eskişehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yılmaz Büyükerşen, CHP içinde Kılıçdaroğlu’ndan sonra en fazla adı geçen adaylardan. Büyükerşen aynı zamanda Anadolu Üniversitesi’nin eski rektörü. 1937 doğumlu Büyükerşen, aday olursa en yaşlı adaylardan biri olacak.

MUHARREM İNCE KİMDİR?

CHP Yalova Milletvekili olan Muharrem İnce, partinin son kongresinde genel başkanlığa aday olmuş ancak seçimi Kemal Kılıçdaroğlu’na kaybetmişti. Muharrem İnce son dönemde CHP içinde Kılıçdaroğlu’na karşı yürüttüğü muhalefetle tanınıyor.