CHP önündeki eylem bitti ama: Acilen sonuç bekliyoruz

CHP önündeki eylem bitti ama: Acilen sonuç bekliyoruz

CHP Genel Merkezi önünde oturarak Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağıran partililer eylemini sonlandırdı. CHP’liler, istifa taleplerine yanıt beklediklerini bildirdi.

CHP Genel Merkezi önünde dün toplanan yaklaşık 20 kişilik bir grup, 'Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yok, Kılıçdaroğlu istifa' yazılı pankart açmıştı. CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanlığı'nın başlattığı 24 saat süreli oturma eylemi bu sabah sona erdi.

Grup adına basın açıklaması yapan CHP eski Denizli Gençlik Kolları Başkanı Hakan Imırgı, CHP'yi seçim akşamlarında yas evi olarak değil, bayram evi olarak görmek istediklerini söyledi. Oturma eylemini kimseyi kötülemek, ayrıştırmak veya kavga etmek amacıyla başlatmadıklarını belirten Imırgı, şöyle konuştu:

‘İSTİFA TALEBİMİZİN İVEDİLİKLE KARARA BAĞLANMASINI İSTİYORUZ’

"24 saat süreceğine en başta söz verdiğimiz oturma eylemimizi, tam saatinde sonlandırıyoruz. İstifa talebimizin, partimizin karar organlarında ivedilikle görüşülüp karara bağlanmasını talep ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nde devrim olmadan Türkiye'de devrim olmayacağına olan inancımızla 'Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partililer' diyoruz."

CHP'li grup açıklamanın ardından dağılırken, yaklaşık 250 kişilik bir grup da Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermek için partinin önüne geldi.