CHP kurultayında 'mükerrer imza' krizi

CHP kurultayında 'mükerrer imza' krizi

Muharrem İnce'nin adaylığı için imza veren delegelerin bir kısmının mükerrer imza attığı, iki delegenin ise İnce için verdiği imzayı geri çektiği öne sürülüyor.

CHP'nin "Adalet ve Cesaret" temalı 36. Olağan Kurultayı başladı. 7'nci kurultayına giren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına rakip olarak çıkan adaylardan yeterli imzayı toplayan ilk isim Muharrem İnce oldu. Ancak İnce'nin topladığı imzalardan 49'unun mükerrer sayıldığı belirtiliyor.

166 imzadan 49'unun mükerrer çıkması durumunda İnce'nin aday olamama ihtimalinden bahsediliyor. Peki mükerrer imza nedir? Yani bazı delegelerin hem Muharrem İnce'nin adaylığı hem de bir başka adayın adaylığı için imza verdiği anlamına geliyor. Bu 49 imzanın geçersiz sayılması durumunda, iki delegenin de imzasını geri çekmesi nedeniyle İnce'nin topladığı imza sayısı 115'e düşebilir ve Muharrem İnce'nin adaylığı geçersiz hale gelebilir.

'SORUN BÜYÜK İHTİALLE ÇÖZÜLECEK'

CHP'li Gürsel Tekin konuya ilişkin konuştu. Tekin, "Mükerrer imza Aşılır. Aşılmayacak şey değil. Çoklu adaylarda zaman zaman bilerek ya da bilmeyerek imza verilebiliyor. Bu isimlere hangi ismi seçtiği sorulacak. Sayın Genel Başkan'ı da tanıyorum. Büyük ihtimalle sorun çözülecek." dedi.

'KILIÇDAROĞLU 'MÜKERRER İMZALAR İNCE'YE SAYILSIN' DEDİ'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise konuya ilişkin açıklamasında, "Çok delegeden imza isteniyor. 49 delege her iki adaya imza vermiş. Delege bunu bilmeyebilir. Huzura çağrılır ve kararı sorulur. Şu anda Muharrem İnce'nin net 119 imzası var. 49 delegeye imzası sorulacak. Genel Başkanımız bir tasarrufta bulundu. 'Madem ikimizde de var. Bana verilen kısımları ben çekiyorum. Her ikimize verilen imzayı bana saymayın. Ben çekiyorum' diyor" ifadelerini kullandı.

İNCE, TEPKİ GÖSTERDİ

İddialarla ilgili konuşan İnce ise, gelen açıklamalara sert tepki gösterdi. "Benim kimsenin lütfuna ihtiyacım yok" diyen İnce, şöyle devam etti:

"Yeterli sayıda imza vardır. Mükerrerler neden bana yazılıyor, Kılıçdaroğlu’na yazılmıyor. algı operasyonu yapmak istiyorlar. Benim kurultayı alacağımı görüyorlar. Benim kimsenin lütfuna ihtiyacım yok. Çeksinler imzalarını. Bu bir algı operasyonudur. Yürekleri varsa Muharrem İnce’ye imza verecekleri sorsunlar. Kurultayı başlarına yıkarım, bu bir algı operasyonu."

İnce ayrıca, İmza sıkıntısının olmadığını ve bu iddialar karşısında şaşkın olduğunu belirtti.