CHP Kadıköy Gençlik Örgütü: Partimizin, bu düzenin oyuncağı olmasına müsaade etmeyeceğiz

CHP Kadıköy Gençlik Örgütü: Partimizin, bu düzenin oyuncağı olmasına müsaade etmeyeceğiz

CHP Kadıköy Gençlik Örgütünden referandumun ardından yapılan açıklamada “Partimizin, bu düzenin oyuncağı olmasına müsaade etmeyeceğiz” denildi.

Hileli referandumun ardından CHP Genel Merkezinin sokaklardan çekilme çağrısı yapılması büyük tepki toplamıştı. CHP’nin gençlik örgütlerinden yapılan açıklamalarda ise CHP’nin bu tavrına üstü kapalı eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Son olarak CHP Kadıköy Gençlik Örgütünden yapılan açıklamada “Partimizin, bu düzenin oyuncağı olmasına müsaade etmeyeceğiz.Çünkü biz biliyoruz ki, Cumhuriyet halk partisi alın yazısı devrimcilik olan bir partidir!” denilerek “Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy Gençlik Örgütü olarak sokak protestolarında ve korkusuzca mücadele edilen her alanda ve platformda örgütlü olarak bulunmayı kararlılıkla sürdüreceğimizi beyan ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Milletvekillerine halkın yanında olma çağrısı yapılan açıklamada şöyle dendi: “Bizler, halkımızı memleketin her köşesinden Hayır'a sahip çıkmaya, Meclis'te halkı temsil eden tüm vekilleri bu mücadelede halkın yanında saf tutmaya çağırıyoruz. Bu haksız, hukuksuz, mühürsüz dayatmayı tanımıyoruz”

Açıklamanın tamamı şöyle:

''İktidar ve Yüksek Seçim Kurulu, seçim süreci boyunca devam eden haksızlığı ve hukuksuzluğu seçim sandığına taşıyarak halkımızın iradesini katletmiş, tasarrufumuzu yok saymıştır. Tüm hukuksuzlukların delilleriyle beraber apaçık ortada olduğu bu gaflet çevriminde biatçılığın vücut bulduğu YSK skandalı, yalnızca Başkanlık sisteminin oylandığı referandumun değil, AKP'nin ve MHP yönetiminin de meşruluğunu ortadan kaldırmıştır. 

Bugüne gelindiğinde, Türkiye diktaya karşı tüm baskı ve zulme rağmen direnmiş ve bu direnişi kararlılıkla sürdürmeye devam etmektedir.

İstanbul'dan Ankara'ya, İzmir'den Diyarbakır'a, Adana'ya, Hatay'a kadar memleketimizin her köşesi 16 Nisan günü SALTANATA HAYIR demiştir. AKP'nin ve halka rağmen kuyrukçuluk yapan MHP yönetiminin ‘evet’ kampanyası esasen çökmüş, sandığın dibine gömülmüştür.

Bilecik'ten Osmaniye'ye, Konya'dan Balıkesir'e, Bursa'ya varana dek dayatmalara, diktaya ve feodal baskılara boyun eğmeyen halkımızın oyları, bizim onurumuzdur.

Gün, memleketimizin geleceğine sahip çıkma günüdür. Gün, yaşatılan hukuksuzluğa ve usulsüzlüğe karşı geleneğimizden aldığımız ilham ile korkusuzca mücadele etme günüdür.

Tek adamın saltanatı için halkın oylarını çalanlara karşı, savaş meydanlarında kurulmuş demokratik parlamenter cumhuriyeti; özgürlüğümüz ve canımız pahasına savunmaktan başka çıkar yol kalmamıştır. 

[ih2]

Bizler, halkımızı memleketin her köşesinden Hayır'a sahip çıkmaya, Meclis'te halkı temsil eden tüm vekilleri bu mücadelede halkın yanında saf tutmaya çağırıyoruz. Bu haksız, hukuksuz, mühürsüz dayatmayı tanımıyoruz, TANIMAYACAĞIZ!

Korkuya teslim olanlar, umudun düşmanıdırlar. Umudun kalmadığı bir kavgadan zafer çıkacağına inanan herkesi teslim olmuş sayıyoruz. Bu yol, bu kavga; korkuya teslim olanların değil, cesareti kuşanan Cumhuriyet Halk Partililerindir. Partimizin, bu düzenin oyuncağı olmasına müsaade etmeyeceğiz. 

Çünkü biz biliyoruz ki, Cumhuriyet halk partisi alın yazısı devrimcilik olan bir partidir! 

Kim ne derse dersin, kim hangi bahaneye sığınırsa sığınsın, kim hangi gerekçeyle susarsa sussun, bizim bu topraklara bir sözümüz var: 

Haksızlığın karşısında halkın iradesi için, geleceğimiz ve memleketimiz için 

Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy Gençlik Örgütü olarak sokak protestolarında ve korkusuzca mücadele edilen her alanda ve platformda örgütlü olarak bulunmayı kararlılıkla sürdüreceğimizi beyan ederiz. Ne uyum yasaları için müşterekte buluşmanın ne de halkın iradesini gasp ederek kurdukları hukuksuzluğun ve diktanın dolaylı ve ılımlı halde bir parçası olmanın anlamı ve faydası yoktur.

Bizler, ülkemizin aydınlık geleceği için birer nokta olmaya razıyız. 

Güçlü Meclis ve istikrar yalanlarıyla toplumun afyonlanmasına müsaade etmeyeceğiz! 

Zulüm ve hile ile abad olamayacaklar!