CHP Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ü Danıştay'a şikayet edecek

CHP Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ü Danıştay'a şikayet edecek

CHP, "Danıştay'ı töhmet altında bıraktığı" iddiasıyla Zerrin Güngör'ün disiplin kuruluna sevk edilmesi için Danıştay'a başvuracak.

CHP, Danıştay'ı töhmet altında bıraktığı iddiasıyla Zerrin Güngör'ün disiplin kuruluna sevk edilmesi için Danıştay'a başvuracak. Başvurunun bugün saat 11:30'da yapılacağı bildirildi.

Güngör'ün CHP'nin Adalet Yürüyüşü ve Kurultayı hakkında 'sözde' ifadesini kullandığı aktarılmıştı.

30 Ağustos resepsiyonunda yandaş Nagehan Alçı'ya konuşan Güngör, CHP'nin eski yargı düzeni değiştiği için çok rahatsız olduğunu öne sürerek şunları söylemişti:

"Yargıyı bu şekilde malzeme yapmak, töhmet altında bırakmak bütün Türkiye’ye zarar verir. CHP eski yargı düzeni değiştiği için çok rahatsız. Bakın, yargı taraflı deniyor. Ben Danıştay Başkanı olarak sizi temin ederim ki yargı şimdiye kadar hiç bu kadar tarafsız ve bağımsız olmamıştı. Şundan emin olun ki, şimdiye kadar herhangi bir kararımızla ilgili en ufak bir telkin, telefon, uyarı almadım, almadık. CHP, Adalet Kurultayı’ndan sonra yayınladığı bildirgeyle ne yapmaya çalışıyor? Aslında ben biliyorum. Tek başlarına güçlü siyaset yapamadıkları için eskiden onların imdadına yargı yetişiyordu. Şimdi artık yargı bunu yapmıyor. O nedenle rahatsızlar.”

Kılıçdaroğlu, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün CHP'ye yönelik açıklamalarıyla ilgili ise, "Onu siyasette taraf olarak görüyoruz, yasal adım atacağız" demişti.