CHP: AKP içinde çok sarsıcı ayrılıklar ve istifalar olabilir

CHP: AKP içinde çok sarsıcı ayrılıklar ve istifalar olabilir

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'ya bırakmasıyla ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önümüzdeki günlerde AKP içinde çok sarsıcı ayrılıklar ve istifalar duyulabileceğini ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sürpriz bir şekilde görüştükten sonra basın mensuplarının karşısına çıkan Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın görevden ayrıldığını, yerine ise Çalışma Bakanı Süleyman Soylu’nun getirildiğini açıklamıştı. 

Bakan Soylu’nun yerine ise Çalışma Bakanlığı’na Mehmet Müezzinoğlu getirilmişti. 

Çağdaş Ses'e konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Efkan Ala'nın görevinden ayrılmasını 'çok gecikmiş bir istifa' olarak değerlendirdi. Özel ‘'Efkan Ala dünyanın herhangi bir başka ülkesinde görev yapıyor olsaydı şimdiye kadar 20. kez istifa etmiş olurdu’’ dedi.

'AKP'NİN AMİRAL GEMİSİNİN DİREĞİ ÇATLAMIŞ DURUMDA'

Özel açıklamasında "Türkiye'de sadece son 1 yılda gerçekleşen bombalı saldırılardaki sorumluluğunu biz CHP olarak defalarca anlattık. İstihbarat zaafiyetine, güvenlik zaafiyetine dikkat çektik. Bunların tamamında Efkan Ala'nın İçişleri Bakanı olarak istifa etmesi gerekirdi. Ama bugüne kadar bu istifası gecikmişti" ifadelerine yer verirken, Ala'nın ayrılmasıyla AKP içinde derin bir krizin yaşanabileceğine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“AKP 15 Temmuz'dan önce ülkeyi kötü yönetiyordu. 15 Temmuz'dan sonra ise hiç yönetemiyor. Burada hükümet açısından da ciddi bir meşruiyet krizi ile karşı karşıyayız. Bu hamleler toplumda yükselen tansiyonu düşürmeye çalışan hamleler. Ama bunun yeterli olacağını düşünmüyoruz. AKP içinde yeni gelişmelerin olabileceğine işare ederek "Efkan Ala'nın istifası çok manidar. Basit bir istifa değil. AKP'nin amiral gemisinin direği çatlamış durumda. İçerde görünenden çok daha büyük bir yarık olduğu ortada. Önümüzdeki günlerde AKP içinde çok sarsıcı ayrılıklar, istifalar duyabiliriz.”