ÇHD üyesi avukat Günay Dağ'a cezaevinde saldırı: Parmakları kırıldı

ÇHD üyesi avukat Günay Dağ'a cezaevinde saldırı: Parmakları kırıldı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi ve aynı zamanda Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Günay Dağ, müvekkiliyle görüşmeye gittiği cezaevinde gardiyanların saldırısına uğradı.

Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, Dağ'a yönelik saldırı emrinin müdür tarafından verildiğini iddia ettiği açıklamasında "Halkın Hukuk Bürosu ve avukat Günay Dağ'ın yanındayız! Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkacağız. Dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. ÇHD, müdür ve infaz memurlar hakkında işleyecek yasal sürecin takiçisi olacaklarını belirtti.     

'YERLERDE SÜRÜKLENDİ, PARMAKLARI KIRILDI'

Dağ'ın Maltepe Çocuk Cezaevi'nde saldırıya uğramasıyla ilgili bir açıklama da OHAL'e Karşı Hukuk Örgütleri Platformu'ndan geldi. Platform yerlerde sürüklenerek dışarı atılan Dağ'ın parmaklarının kırıldığını kaydetti.  

Platform açıklamasında "Meslektaşımıza yapılan bu saldırı mesleğimize ve avukatlık pratiğimize karşı başlayan sistematik saldırının geldiği son noktadır." ifadelerine yer vererek "Adliyelerden dövülerek atılan, yargılanan, görevini yapmasına izin verilmeyen, avukatların yanında durmayan İstanbul Barosu ve Türkiye Barolar Birliği bu saldırıların sorumlusudur" dedi. Platform cezaevi müdürü ve infaz koruma memurları hakkında işleyecek yasal sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.