ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı: 15 Temmuz sonrası emniyet ve hapishanelerde tecavüzler yaşanıyor

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı: 15 Temmuz sonrası emniyet ve hapishanelerde tecavüzler yaşanıyor

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası emniyet ve cezaevlerinde çok yaygın işkence ve tecavüz vakalarının yaşandığını söyleyerek, "Adliye mescidinde beraber namaz kılanlar bu arkadaşlarımıza hapishanelerde tecavüz ediyorlar" dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Ankara Barosu'nun Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gündeme gelen cezaevlerindeki işkence ve tecavüz iddialarına değindi. Evrensel'de yer alan habere göre, "Ülke genelinde ve Ankara'da yaygın işkence var" diyen Kozağaçlı, 'FETÖ' suçlamasıyla tutuklananlar arasında emniyet ve cezaevlerinde tecavüze uğradığı için kalın bağırsak ameliyatı olanların bulunduğunu söyledi.

Selçuk Kozağaçlı'nın konuşmasının ilgili bölümleri:

"BERABER PİLAV YİYENLER, SİZ NİYE SESİNİZİ YÜKSELTMİYORSUNUZ?"

Ülke genelinde ve Ankara'da yaygın bir sistematik işkence var, farkında mısınız? Başka önemsiz mevzular bir yana Paralel Devlet Yapılanması mensubu denilen yargıçlara, savcılara, askerlere, polislere veya vatandaşa sistematik işkence yapılıyor. Farkında mısınız? Bu kardeşlerimizden biz bugüne kadar sadece dayak yedik. Ben ayrıca hapis de yattım bu harekete mensup yargıç ve savcılar aracılığıyla. Beraber pilav yiyenler siz niye sesinizi yükseltmiyorsunuz? 

"ADLİYE MESCİDİNDE BERABER NAMAZ KILANLAR BU ARKADAŞLARMIZA HAPİSHANELERDE TECAVÜZ EDİYORLAR"

Adliye mescidinde beraber namaz kılanlar bu arkadaşlarımıza hapishanelerde tecavüz ediyorlar. Kalın bağırsak ameliyatı olmuş insanları gördüm makatlarına sokulan eşyalar yüzünden emniyette ve hapishanede. Biz bunların dayağını yedik ama işkence yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu  ülkede hiç kimseye işkence yapılmasına izin vermeyeceğiz. 

"İŞKENCE YAPILDI, BİRBİRLERİNE YAPTILAR DİYEMEYİZ"

Ankara Barosu ile birlikte Türkiye'deki avukat geleneği işkence karşısında çaresiz kalmıştır. Utançla başımızı öne eğmeliyiz. Ülke genelinde 40 bin tutuklama, 80 bin gözaltı var. İşkence yapıldı. Birbirlerine yaptılar diyemeyiz. 18 kişi intihar etti.