ÇGD: Gazeteci Hayri Demir serbest bırakılsın!

ÇGD: Gazeteci Hayri Demir serbest bırakılsın!

ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, gözaltına alınan gazeteci Hayri Demir’in serbest bırakılmasını isteyerek, “Türkiye ve biz buna layık değiliz. Biz gazetecilik yapmak istiyoruz” dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) dün sabah Ankara’da evine yapılan polis baskınında gözaltına alınan DİHABER muhabiri ve üyeleri olan gazeteci Hayri Demir’e ilişkin açıklama yaparak, serbest bırakılmasını istedi. ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, “Şu anda cezaevinde 157 gazeteci tutuklu bulunuyor ve Hayri ile bu rakamı yükseltmek istiyorlar” dedi.

Abakay, “Ne yazık ki gazetecilik, muhabirlik, haber alma ve verme hakkı suç olarak görülüyor. Türkiye’de gazetecilik yapmak mayın tarlası gibi. Maalesef sürekli cezaevleri ve gözaltılarla uğraşıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin ifade özgürlüğünün dünya sıralamasında geriye gidişine dikkat çeken Abakay “Türkiye ve biz buna layık değiliz. Biz gazetecilik yapmak istiyoruz. Bu yüzden arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

DİHABER’de yer alan habere göre Demir’in mesleğine devam etmesi gerektiğini belirten Abakay, “Tutuklu gazetecilerin özgürlüğüne kavuşmasını ve düşünce basın ifade özgürlüğünden bahsedilecekse bu arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması gerekiyor” çağrısı yaptı.

DAHA FAZLA