Cezaevinde selam verene darp: 'Çocuğumun hayatından endişe ediyorum'

Cezaevinde selam verene darp: 'Çocuğumun hayatından endişe ediyorum'

Cezaevinde bir hükümlü, koridorda karşılaştığı arkadaşına selam verdiği için gardiyanlar tarafından darp edildi. Çocuklarının hayatından endişe duyduklarını belirten hükümlünün ailesi İHD’ye başvurdu.

Yoğun hak ihlalleriyle gündeme gelen Elazığ 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan hükümlü Nurullah Doğan ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde gardiyanlar tarafından darp edildiğini söyledi. Doğan, kargosunu almaya giderken koridorda karşılaştığı arkadaşına selam verdiği için darp edildiğini ileri sürdü.

Anne Torun Doğan yaşananları “Arkadaşını görmüş kendisine selam vermeye çalışmış o sırada müdahale etmişler. 5 gardiyan tarafından kamera olmayan bir odaya götürülüp darp edilmiş. Oğlum Elazığ cezaevine götürüldüğünden beri sürekli baskı ve şiddet altında” diye anlattı.

‘OĞLUMUN HAYATINDAN ENDİŞE DUYUYORUM’

Oğlunun daha önce de baskılarla karşılaştığını söyleyen Doğan, “Oğlumu 1 ay hücrede bıraktılar. 1 ay boyunca kendisinden hiçbir şekilde haber alamadım. Hiç kimseyle iletişime geçmesine izin vermiyorlar. 2 ayda bir onu görebiliyorken sürekli ceza verdikleri için artık göremiyorum” dedi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Doğan, çocuklarıyla görüşme taleplerinin savcılıktan izin almalarına rağmen cezaevi idaresi tarafından engellendiğini dile getirdi. Oğlunun hayatından endişe duyduğunu dile getiren Doğan, yaşananlarla ilgili İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) başvurdu ve kamuoyuna da duyarlılık çağrısı yaptı.

Hakkında 17 yıl hapis cezası verilen Nurullah Doğan, 5 yıldır cezaevinde tutuluyor. Doğan, geçtiğimiz yıl Mardin Cezaevi’nden Elazığ Cezaevi’ne sevk edilmişti.