Cezaevine gönderilen CHP'li Erdem'den ilk mesaj

Cezaevine gönderilen CHP'li Erdem'den ilk mesaj

CHP'li Eren Erdem 'terör örgütüne yardım' suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Erdem savunmasında, "FETÖ'den tek kuruş aldıysak beni idam edin, A Haber'in yalanları yüzünden yargılanıyorum" demişti.

Güncelleme 23.30

Cezaevinde bulunan Erdem, Twitter hesabından bir mesaj yayımladı. Erdem mesajında, "Silivri'den herkese selamlar...Moralim son derece iyi...Koğuşa geçince ilk işim kendime kettle aldım. Geçmişte Silivri zindanları yıkılmıştı,inanıyorum ki yine yıkılacak...Beni unutmayın...Eren Erdem" ifadelerini kullandı.

Güncelleme 17.20

Erdem, tutuklanmasının ardından polise ait bir otomobille Silivri Cezaevi’ne götürüldü. Erdem’in içinde bulunduğu otomobile 2 polis aracının da eşlik ettiği görüldü.

Güncelleme 15.15

Erdem'in tutuklanmasına ilişkin Sözcü'den Başak Kaya'ya konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu durum adaletin olmadığını gösteriyor. Eren Erdem’in duruşması normalde 19 Eylül’de yapılacaktı. Ancak adli geleneklerimiz tamamen devre dışı bırakılarak öne alındı. Milletvekili arkadaşlarımız, İstanbul İl Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek konuyla ilgileniyor. Yargı bağımsız olmadığı ve talimatla görev yaptığı için 19 Eylül’e bir hakim gün vermiş, kimsenin yurt dışına kaçacağı yok, pasaportuna el konulmuş vaziyette zaten.

Hangi gerekçeyle erkene alıyorsunuz. Olay eski, yeni bir olay olur da onun üzerine dava açarsınız. Sabaha karşı evini basıyorsunuz, gözaltına alıyorsunuz, tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarıyorsunuz, tutukluyorsunuz. Nasıl oluyor bu? Talimatla oluyor. Yargının yaptığı açık ve net talimatla bu kararı aldığı, duruşmayı erkene çektiği talimatla olduğu açık ve net belli oluyor.

Bu ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Bir dikta yönetiminden her şey beklenebilir. Dikta yönetiminden demokrasi, kuvvetler ayrılığı ilkesi, yargı bağımsızlığı beklemek çocukça bir şey. Önümüzde despot bir yönetim var ve despot yönetimin ortaya koyduğu bir Türkiye gerçeği var. Biz bu gerçeği bilerek siyasetimizi bunun üzerine inşa ediyoruz. Bu gerçeği nasıl demokrasiye döndürebiliriz, bunun üzerine mücadelemizi yürütüyoruz. İşin özü bu''

Güncelleme 13.20

Eren Erdem savunmasının ardından "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklandı.

Öte yandan Sözcü gazetesinde yer alan iddiaya göre Erdem’in karar açıklanmadan önce duruşmaya ara verildiği sırada “Bülent Tezcan'a söyleyin bu onun eseridir” dediği öne sürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da telefonla bilgi aldığı duruşmayı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP’li eski ve yeni milletvekilleri; Mahmut Tanal, Ali Şeker, Barış Yarkadaş, Hilmi Yarayıcı, Sibel Özdemir, Turan Aydoğan da izledi. Erdem’i avukatlar Onur Cıngıl, Efkan Bolaç ve Deniz Güneş müdafaa etti.


Güncelleme 12.55

Mahkemede savunmasına devam eden Erdem, “Benim hakkımda tek bir delil ortaya koyarsanız, vereceğiniz cezaya razıyım. Bu dosyada tek bir delil bile yok. Bunu herkes biliyor” dedi. Erdem, sözlerinin sonunda ‘FETÖ’ karşıtı kitaptan dolayı yargılandığını ekledi.

CHP'li vekil Barış Yarkadaş, yaptığı yeni açıklamada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun davayla ilgili kendilerine ulaşarak bilgi aldığını paylaştı.


Güncelleme 12.20

Ankara'da gözaltına alınan eski CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilerek hakim karşısına çıkarıldı. 
CHP'li Barış Yarkadaş, resmi Twitter hesabından, savcının Erdem için tutuklama talep ettiğini duyurdu. Davanın duruşmasının 19 Eylül 2018 tarihinde olduğunu yazan Yarkadaş, 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma tarihini beklemeyerek davaya gölge düşürdüğünü dile getirdi.

CHP’li Erdem mahkemedeki savunmasında şunları söyledi:

"Türkiye ile İran savaşırsa, İran'ın yanında olurum' demediğimi mahkemede kanıtlamış olmama rağmen hala aynı yalan sürdürülüyor. Bu yalanı bilerek kullanmak artniyetliliktir. Böyle bir tweetim yok. Mahkeme tescil etti bunu. Medyanın üzerinde fırtına kopardığı SARİN GAZI davasından da beraat ettim. Ama hala bu davadan yargılanıyormuşum gibi bir hava estiriliyor. KARŞI Gazetesi'ne FETÖ'den tek kuruş geldiyse, beni idam edin. A HABER'in yalanları yüzünden yargılanıyorum. Karşı Gazetesi, iddianamede yazdığı gibi FETÖ'nün değil, AYDINLIK Gazetesi'nin matbaasında basıldı. Aydınlık Gazetesi mi FETÖ'cü? Buna herkes bilir... Benim üzerimden CHP'yi yıpratmak istiyorsunuz. Beni tutuklayınca neyi çözeceksiniz?

22 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Erdem hakkında, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir dönem genel yayın yönetmenliğini yaptığı Karşı gazetesindeki çalışmaları nedeniyle dava açılmıştı. Erdem hakkında 'Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek', 'Gizli tanığı deşifre etmek' ve 'Soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçlarından 9.5 yıldan 22 yıla kadar hapis isteniyor. Sputnik’te yer alan bilgiye göre Erdem hakkında açılan davanın ilk duruşmasının 19 Eylül'de saat 10.00'da yapılmasına karar verilmişti.


25. ve 26. dönem İstanbul CHP Milletvekili Eren Erdem Twitter hesabından gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltı gerekçesini bilmediğini söyleyen Erdem'in yaptığı paylaşım şöyle: 

"An itibariyle gözaltına alındım. Gerekçemi bilmiyorum. Polisler tarafından evimin önünden gözaltına alındım. Kamuoyunun bilgisine sunarım."


İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün Erdem hakkında Gülen cemaatine yardım ettiği iddiasıyla 22 yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etmişti.Davanın ilk duruşmasının 19 Eylül'de yapılmasını karara bağlanmıştı. Dava nedeniyle Erdem'e yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti.

İSTANBUL'A GETİRİLECEK

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Eren Erdem 'le ilgili CHP’li Necati Yılmaz'da Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Yılmaz, Erdem'in İstanbul'a getirileceğini duyurdu.