Cezaevindeki Miraz bebeğin annesi: Bebeğim ağacı dergilerden görüyor

Cezaevindeki Miraz bebeğin annesi: Bebeğim ağacı dergilerden görüyor

Sekiz aylık bebeği Miraz’la cezaevine konulan Gülistan Diken Akbaba, “Miraz, ağacı dergilerden görüyor” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Maltepe ilçe yöneticisi olduğu sırada, “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılanan ve yaklaşık 1.5 ay önce hakkında tutuklama kararı verilen ve 8 aylık bebeği Miraz ile cezaevine konulan Gülistan Diken Akbaba Cumhuriyet gazetesine gönderdiği mektupta,“Cezaevi Miraz gibi yüzlerce bebekle dolu. Bu durumun radikal bir hukuk düzenlemesiyle yeniden ele alınması gerekiyor. Miraz, ağacı dergilerden görüyor. Raşitizm bebekler için tehdit edici. Güneş ışığından yararlanmamak ileride hastalıklara sebep olabilir” diye yazdı.

DEMİRTAŞ’TAN MEKTUP

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1.5 ay önce hakkında tutuklama kararı verilen ve 8 aylık bebeği Miraz ile cezaevine konulan Gülistan Diken Akbaba’ya mektup yazdı.

[ih2]

Demirtaş, Akbaba’ya gönderdiği mektubunda, Miraz bebeğin cezaevinde kalmasından derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Sevgili Gülistan arkadaşım hukuk dışı bir yargılama neticesinde aldığın haksız cezadan dolayı Miraz bebeğinle beraber cezaevinde olmandan derin üzüntü duyuyorum. Ancak bütün zorluklara rağmen kararlı ve dik duruşundan etkilendiğimi ifade etmeliyim. Sizler için yapabileceğim bir şey olursa lütfen bana bildir. Bu hukuksuzlukların uzun sürmeyeceğine, özgürlük çizgisinin mutlaka kazanacağına dair inancım tamdır. Bu süre zarfında kendine ve Miraz bebeğe hepimiz adına iyi bak. Miraz’ı öpüyor, hepimize özgürlükler diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

NE OLMUŞTU?

Kapatılan Barış ve Demokrasi Partisi’nin 2011’deki siyasi çalışmalarına katılan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Newroz etkinliklerine katılan Gülistan Diken Akbaba, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılandığı davada cezasının Yargıtayca onanmasının üzerine, 19 Şubat’ta eşi ve çocuğuyla birlikte sokakta yürürken tutuklanmış, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne konmuştu.

8 aylık bebeğini kötü cezaevi koşullarında büyütmek zorunda kalan Gülistan Diken Akbaba, 2013 yılında yargılandığı dava kapsamında 2 yıl tutuklu kalmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Hakkında istenen 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı. Yargılamayı sürdüren Hakim Mehmet Ekinci ise 28 Ocak tarihinde “FETÖ üyeliği” gerekçesiyle tutuklandı. Yargılamaya yapan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi ise KCK Avukatlar, Şike, Oda TV gibi davalarda alınan kararlarla biliniyor.

DAHA FAZLA