Cezaevinde hayatını kaybeden Halime Gülsu Meclis gündeminde 

Cezaevinde hayatını kaybeden Halime Gülsu Meclis gündeminde 

HDP'li Meral Danış Beştaş, Tarsus Kadın Kapalı Cezaevinde yaşamını yitiren Halime Gülsu'yu Meclis gündemine taşıdı.

Mersin’de 20 Şubat’ta Gülen Cemaati soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan sistemik lupus eritematozus hastası Halime Gülsu’nun ilaçlarının verilmemesi nedeniyle yaşamını yitirdiği öne sürülmüştü.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Beştaş, Gül’e şu soruları yöneltti: 

-Halime Gülsu’nun sağlık raporları nerede kaybolmuştur? Konu hakkında araştırma yapılmış mıdır? Sorumlular hakkında inceleme başlatılmış mıdır? 

-Cezaevinde iken 2 kez komaya girmiş olan ve yoğun bakımda kalması gereken bir hastanın tüm bunlara rağmen cezaevinde tutulma amacı nedir? 

-Yaşamsal faaliyetlerini dahi yerine getiremeyen bir hastanın cezaevi koşullarında ilaçlarının verilmemesi ve tedavisinin uygulanmaması ne anlama gelmektedir?

-25 Nisan’da hastaneye kaldırıldığı ve doktor gözetiminde tutulması gerektiği halde Halime Gülsu neden cezaevine gönderilmiştir? 

-Hastaneden tekrar cezaevine gönderilen Halime Gülsu’nun vefatından kim sorumludur?

-Hasta mahpusların tedavilerine uygun bakım ve ilaç sağlanmaması devletin cezaevinde bulunan yurttaşları yok saydığı anlamına mı geliyor?  

-Cezaevindeki bireylerin yaşam hakkı neden yok sayılıyor?  

-Tarsus Cezaevi görevlileri hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Sorumlular hakkında yaptırım uygulanacak mıdır?”