Cezaevinde darp edilen ÇHD'li Dağ: Kafamı duvarlara vurdular

Cezaevinde darp edilen ÇHD'li Dağ: Kafamı duvarlara vurdular

Maltepe Cezaevine 17 yaşındaki müvekkilini ziyarete giden Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatlarından Günay Dağ cezaevi müdürünün emriyle gardiyanlar tarafından darp edildi.

17 yaşındaki çocuk müvekkilinin cezaevinde işkenceye maruz kaldığını öğrenerek görüşmeye giden ÇHD'li avukat Günay Dağ sürüklenerek cezaevinden çıkarıldı, kafası duvarlara vuruldu.

Dağ, yaşananları şöyle anlattı:

" Maltepe Çocuk Cezaevinde tutukluH., isimli 17 yaşında bir müvekkilimiz bulunuyor.Geçtiğimiz hafta cuma günü kendisine bir saldırı yaşandığını, işkenceye maruz kaldığını ve tek kişilik hücrede bulunduğunu ve açlık grevinde olduğunu öğrendik bu nedenle kendisini ziyaret için akşam saatlerinde hapishaneye gittim.

Kurum müdürü ile görüşmek istediğimi bildirdim. Kurum ikinci müdürü olduğunu belirten Uzay Kırılmaz isimli bir kişiyle odasında görüştüm.Kendisine durumu izah ederek sorunun nereden kaynaklandığını öğrenmek istediğimi söyledi. H.,'nin ayakta sayım vermeyi kabul etmediği için bunların yaşandığını ifade etti. Ben de yaşananın işkence olduğunu söyledim. Kendisi kurumda işkence yapılmadığını söyledi. Yaşananların işkence olduğunu vurgulamam üzerine iki gardiyan tarafından sürüklenerek ve işkence yapılarak dışarıya atıldım. İşkence dışarıda da devam etti. Darp edildim yine, kafamı yere ve duvarlara vurdular, işkenceye maruz kaldım."

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"

Elinde ve başımda zedelenme bulunduğunu belirten Dağ, " Kafamda açık bir yara oluştu onun dışında vücudumda bir hasar yok ancak elimi kullanamıyorum. Darp raporu aldım" dedi.

Ayrıca Dağ şu an Kartal Adliyesi önünde olduğunu ve birazdan suç duyurusunda bulunacağını, yarın da Maltepe  Çocuk Hapishanesi önünde bir açıklama yapacaklarını bildirdi.

ZORLA DİNİ EĞİTİM VERME VE SABAHLARI ZORLA NAMAZA UYANDIRMA

Cezaevindeki şartları anlatan Dağ, "Maltepe Çocuk Cezaevinde müvekkillerimin anlatımıyla çok ciddi sorunlar yaşanıyor.İşkenceye varan uygulamalar var. Zorla dini eğitim verme ve sabahları zorla namaza uyandırma gibi dayatmalar olduğu ve katılmak istemeyenlere işkence yapıldığına dair anlatımlar oluyor" diyor.