Cezaevinde arama işkencesi: Regl olan kadının pedine bile baktılar

Cezaevinde arama işkencesi: Regl olan kadının pedine bile baktılar

Cezaevinde kadınlara yönelik yapılan çıplak aramada, regl olan bir kadının pedine dahi bakıldığı öğrenildi.

Tahliye edildiği gün cezaevinden çıkamadan gözaltına alınarak tutuklanan Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in de aralarında bulunduğu dört kadının, çıplak arama işkencesine maruz kaldığı bildirildi. Avukat Berrak Çağlar, “Regl olan bir kadının pedine dahi bakılmış. Bu bir arama değil psikolojik işkencedir” dedi. Avukat Çağlar, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

TAHLİYEDEN HEMEN SONRA GÖZALTI

Berrak Çağlar, tutuklu olan kişilerin tahliye edildikten hemen sonra cezaevinden çıkarken gözaltına alındığını hatırlatarak şöyle konuştu: “Tutuklu bir kişi hakkında yeni bir soruşturma varsa savcı cezaevinde ifade alabilir. Mahkeme tahliye kararı veriyor. Kişi cezaevinden çıkar çıkmaz başka bir soruşturma iddiasıyla yeniden gözaltına alınıyor. Gözaltı demek işkence demektir. Bu uygulama son derece hukuksuz bir uygulamadır. Müvekkillerim çıplak arama bahanesiyle, insanlık onuruna aykırı dayatmalara maruz kalmıştır. Tüm Türkiye’de hapishaneler işkence merkezlerine dönüşmüş durumda. Silivri Cezaevi’nde ise akıldışı uygulamalar var.”

'IŞİD'LİLER AKLANIRKEN, BİZ TERÖRİST İLAN EDİLİYORUZ'

Silivri Cezaevi’nde tutuklu Grup Yorum üyesi Sultan Gökçek de, grup üyesi üç kişinin İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı “Aranan teröristler” listesinde gösterilmesine tepki gösterdi. Gökçek, “Grup Yorum 33 yıldır var. Yasaklarıyla, baskılarıyla birçok iktidar gelip geçti. Ama bizim türkülerimiz ilk günkü tazeliğiyle, coşkusuyla yaşamaya devam edecek. IŞİD’li katiller aklanmaya devam ederken, bizler terörist ilan ediliyoruz” dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre yaklaşık bir sene içerisinde defalarca tutuklanan, her seferinde farklı cezaevine gönderilen ve sürekli başka bir cezaevlerine sürgün edilen Gökçek, “Haksız ve hukuksuz bir şekilde tutukluyuz. IŞİD’liler elini halkların kanına bulamış katiller tüm somut delillere rağmen yeni katliamlar için bir bir tahliye ediliyor. Bizler ise sadece sanatımızı yaptığımız için, fikirlerimizden dolayı, yaşam biçimimizden kaynaklı aylardır tutukluyuz” dedi.

DAHA FAZLA